Παίρνει τέλος η αναμονή 2,5 ετών για τον Παναθηναϊκό…

Το θέμα της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό προχωράει!

Καταρχάς, αύριο Τετάρτη (12/10) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, μέσω της μεθόδου του άρθρου 50 του νόμου 4412.

Όταν πάρει στα χέρια της την τελική έγκριση η δημοτική αρχή της Αθήνας, έως την Παρασκευή (15/10) θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η «έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας έχουν ήδη συγγραφεί και όλα δείχνουν απόλυτα έτοιμα για την έναρξη της δημοπράτησης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια τον Παναθηναϊκό.

Η δημοπράτηση του γηπέδου θα κρατήσει συνολικά έναν χρόνο μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023 ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Τα δε έργα (βάσει σχεδιασμού) θα ξεκινήσουν στο τελευταίο δίμηνο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός 36 μηνών, δηλαδή προς τους τελευταίους μήνες του 2026.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr