Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Κλείνονται στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τις σφήκες - Χωριά «πολιορκημένα» από σμήνη

Κρήτη: Κλείνονται στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τις σφήκες – Χωριά «πολιορκημένα» από σμήνη

Δραματικά έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα των κατοίκων σε χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδας, στον νομό Ηρακλείου, στην Κρήτη, καθώς «πολιορκούνται» από σμήνη σφηκών, μ' αποτέλεσμα ν' αναγκάζονται να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Σμήνη από σφήκες πνίγουν χωριά στον δήμο Μινώα Πεδιάδας του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη, όπου πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τα επώδυνα τσιμπήματα (φωτογραφίες, επάνω και κάτω, από neakriti.gr)

Περιμένουν τον… καιρό

Στην αλλαγή του καιρού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι κάτοικοι στα Πάρτιρα και σε άλλα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να γλιτώσουν από τις σφήκες – εφιάλτη, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά, επηρεάζοντας δραματικά την καθημερινότητά τους.

Δείτε ακόμα – Κόρινθος – Σφήκες επιτέθηκαν σε χειριστή χωματουργικού μηχανήματος – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Για τα σμήνη από σφήκες, ο καθηγητής εντομολογίας και Γεωργικής Φαρμακολογίας στο ΕΛΜΕΠΑ Μανόλης Ροδιτάκης δεν προτείνει ψεκασμούς αλλά τη χρήση δολωμάτων και, για του χρόνου, τονίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων προτού το φαινόμενο παρουσιάσει έξαρση.

Το επίμαχο ζήτημα θα μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι αναφέρονται στους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση του πληθυσμού των σφηκών.

Σήμα κινδύνου

Σήμα κινδύνου είχαν εκπέμψει οι κάτοικοι από τον Σεπτέμβριο, μέσα από το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, τονίζοντας ότι αναγκάζονται να κλείνονται στα σπίτια τους, για να γλιτώσουν από το επώδυνο τσίμπημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε άτομα που είναι αλλεργικά.

Οι σφήκες γίνονται ενοχλητικές ακόμη και την ώρα που πολίτες προσπαθούν να γευματίσουν στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν και παρά τις σφηκοπαγίδες που έχουν τοποθετήσει έξω από τα σπίτια τους.

Εχει παραγίνει

Το κακό έχει παραγίνει με τις σφήκες, τόνιζαν οι κάτοικοι και καλούσαν τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα, το οποίο φέτος είναι εντονότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Σημείωναν ακόμα ότι προσπαθούν με δυσκολία να ταΐσουν και τα κατοικίδιά τους, τα οποία επίσης κινδυνεύουν, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι γυναίκα δέχτηκε επίθεση από σφήκες την ώρα που έβγαζε από το αυτοκίνητο τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Πηγή: neakriti.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024