Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν - Κίνδυνος αυθαίρετης κράτησης

Γαλλία: Προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν – Κίνδυνος αυθαίρετης κράτησης

Οι γάλλοι πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν το Ιράν, το οποίο η Γαλλία κατηγορεί για «δικτατορικές πρακτικές», μετά τη σύλληψη δύο Γάλλων που φέρεται να ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι.

Η Γαλλία προέτρεψε χθες Παρασκευή τους πολίτες της που βρίσκονται στο Ιράν να φύγουν από τη χώρα αυτή το συντομότερο δυνατόν καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο να κρατηθούν αυθαιρέτως.

Μεγάλος κίνδυνος σύλληψης

«Οποιοσδήποτε γάλλος επισκέπτης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με διπλή υπηκοότητα, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο σύλληψης, αυθαίρετης κράτησης και άδικης δίκης» ανέφερε στον ιστότοπό του το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε ακόμα – Ιράν: Από πολυοργανική ανεπάρκεια κι όχι από τα χτυπήματα πέθανε η Μαχσά Αμινί λένε οι αρχές

Αυτήν την εβδομάδα το Παρίσι κατηγόρησε το Ιράν για «δικτατορικές πρακτικές» και υποστηρίζει ότι δύο γάλλοι πολίτες κρατούνται όμηροι, αφού την Πέμπτη προβλήθηκε βίντεο στο οποίο φέρεται να ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι.

Η Τεχεράνη κατηγορεί «ξένους εχθρούς» για τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει τους δύο γάλλους πολίτες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πάνω από 150 νεκροί

Οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι πάνω από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης καταστολής των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο.

Οι γυναίκες παίζουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτές, βγάζοντας και καίγοντας τα χιτζάμπ τους, ενώ και οι μαθήτριες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι ταραχές αυτές ξέσπασαν ενώ το κλίμα στο Ιράν είναι ήδη τεταμένο, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί (φωτογραφία σε πρωτοσέλιδο ιρανικής εφημερίδας, επάνω, από Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via Reuters), επάνω, σε πρωτοσέλιδο ιρανικής εφημερίδας , μιας 22χρονης Κούρδισσας η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών επειδή δεν τηρούσε τον αυστηρό «ενδυματολογικό κώδικα».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024