Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Δέκα συμπεράσματα από τη πρεμιέρα για τους «αιωνίους» και όχι μόνο… (vids)

Euroleague: Δέκα συμπεράσματα από τη πρεμιέρα για τους «αιωνίους» και όχι μόνο… (vids)

Η Euroleague ξεκίνησε και μπορείτε να διαβάσετε τα δέκα συμπεράσματα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και όχι μόνο…

H Εuroleague ξεκίνησε και αναμένεται πιο συναρπαστική από ποτέ. Οι 18 ομάδες μπήκαν στην «αρένα» ώστε να διεκδικήσουν το «ιερό δισκοπότηρο» του τίτλους της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στην εκκίνηση είχαμε τη πολύ μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Παλαού Μπλαουγκράνα ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στο ΟΑΚΑ κόντρα στη περσινή φιναλίστ του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρώτη στροφή λοιπόν ολοκληρώθηκε και βγαίνουν 10 συμπεράσματα που αφορούν τους αιωνίους και όχι μόνο.

1)  Η αστοχία του Παναθηναϊκού στις βολές

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ δείχνοντας ότι οι προηγούμενες δύο σεζόν αποτελούν παρελθόν που απλά υπήρχε στην διοργάνωση με τη μορφή ενός κομπάρσου ηθοποιού.

Η ήττα με 68-71 μπορούσε να αποφευχθεί αφού οι «Πράσινοι» έχασαν 10 βολές έχοντας 11/21 με ποσοστό 52% που σε επίπεδο Euroleague είναι ικανό να σου στερήσει μια πολύ μεγάλη νίκη.

2) Η συγκέντρωση του Ολυμπιακού στα κρίσιμα σημεία

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής στη ίσως πιο δύσκολη έδρα της διοργάνωσης αφού επικράτησε με 80-70 της Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεψαν τις εντυπώσεις για την ψυχραιμία τους στα δύσκολα σημεία αφού με μεγάλα σουτ και πολύ καλή αμυντική λειτουργία έκαμψαν την αντίσταση του συνόλου του Σάρας.

Ταυτόχρονα σημείωσε ένα ρεκόρ αφού ευστόχησε και στις 25 βολές που εκτέλεσε δείγμα του πόσο προσηλωμένοι είναι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

3) Μπολομποί και Σλούκας = καλάθι

Ο Τζοέλ Μπολομπόι χτες αν και αγωνίστηκε για λίγα λεπτά με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων έδειξε πως με τον Κώστα Σλούκα είναι το τέλειο δίδυμο. Οι δύο τους έπαιζα τέλεια το pick and roll και ο Αμερικάνος ψηλός τελείωνε υποδειγματικά τις φάσεις δείγμα του πόσο καλός παίκτης είναι σε αυτό το είδος παιχνιδιού.

4) Ο Κότσαρ μπορεί να είναι ο επόμενος μεγάλος ψηλός της διοργάνωσης

Ο Μάικ Κότσαρ αναδείχθηκε MVP της πρώτης αγωνιστικής στη πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει. Ο Εσθονός ψηλός ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα της Βαλένθια δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στην Μπασκόνια που κέρδισε τον πρώτο από τους πολλούς Ισπανικούς εμφυλίους.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Μπασκόνια Κερεχέτα τρίβει τα χέρια του αφού βλέπει στον Εσθονό το νέο μεγάλο μεταγραφικό deal.


5) Ένας Ομπράντοβιτς δεν φέρνει την άνοιξη

Η Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχασε εύκολα με 84-100 από την Άλμπα δείχνοντας πως έχει πολύ δρόμο για να γίνει ομάδα Euroleague. Οι  Σέρβοι έχασαν από μια ομάδα η οποία και φέτος θα είναι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας δείχνοντας στην ομάδα του Βελιγραδίου ότι και ο Ζότς δεν είναι μάγος και θα χρειαστεί πολύ δουλειά ώστε να γίνει ανταγωνιστική.

6) Η Φενέρ θα εμφανίζει σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές

Μια ομάδα που εξέπληξε ήταν η Φενερμπαχτσέ αφού το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη καλά καλά δεν γνωρλιζεται μεταξύ της λόγω του Eurobasket που βρίσκονταν σχεδόν όλοι οι παίκτες της αλλά και ο προπονητής της.

Την Πέμπτη παίκτης του αγώνα ήταν ο Τζεκίρι δείγμα των πολλών λύσεων που έχει το ρόστερ της και αποδεικνύει ότι σε κάθε παιχνίδι μπορεί να εμφανίζεται και κάποιος παίκτης που θα αλλάζει τα δεδομένα υπέρ των Τούρκων.


7) Με Κλάιμπερν, Μίσιτς και Λάρκιν πάει για το three peat

Η Εφές χτες χωρίς να πατήσει γκάζι νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 72-56 με τον νεοφερμένο Κλάιμπερν να δείχνει ότι είναι αυτό που έλειπε από τα προγηγούμενα χρόνια στην μηχανή του Αταμάν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μαζί με τους Μίσιτς και Λάρκιν που τώρα είναι τραυματίας συνθέτουν μια τριάδα -άπιαστη- που μπορεί στην καλή της μέρα να σκοτώσει οποιαδήποτε αντίπαλο.

8) Η διαφορά δεσίματος του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι μακράν η πιο δεμένη ομάδα της διοργάνωσης. Οι παίκτες ακολουθούν πιστά το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που ακόμα στο γήπεδο ψάχνονται στο γήπεδο.

Ειδικά ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ακόμα φτιάχνει το ρόστερ του ψάχνοντας μια ή και περισσότερες λύσεις ώστε να δημιουργήσει το ρόστερ της σεζόν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους Πειραιώτες να μπουν στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης και να κυνηγήσουν ακόμα ένα Final 4.

9) Ο Μάικ Τζέιμς είναι πλέον και δημιουργός

Για την εκτελεστική δεινότητα του Μάικ Τζέιμς δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ίσως ο μεγαλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή. Όμως στο ματς με τη Βίρτους έδειξε πως πλέον μπορεί και να πασάρει αφού μοίρασε 6 ασίστ που απέφεραν 13 πόντους στην ομάδα του.

Με αυτή τη συνθήκη είναι σίγουρο πως η Μονακό θα είναι φέτος στην πρώτη 8αδα και μπορεί να δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για το πρώτο Final 4 της ιστορίας της.

10) Οι παλιοσειρές θα οδηγήσουν και φέτος τη Ρεάλ

Η Ρεάλ παρότι είχε αρκετές απουσίες απέναντι στον Παναθηναϊκό έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ όμως έδειξε μια απουσία διάδοχης κατάστασης στην ηγεσία. Τις δύσκολες αποφάσεις τις πήρε κυρίως ο Γιούλ που φτάνει αισίως στα 35 του.

Οι Ταβάρες και Ντέκ είναι πολύ καλοί παίκτες αλλά έδειξαν πως δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος του να είναι ηγέτες στη δύσκολη στιγμή και τα «κάστανα από τη φωτιά» θα τα βγάλουν και φέτος ο Ρούντι με τον Γιούλ.

Sports in

Η εντυπωσιακή ανάρτηση της UEFA για τα ημιτελικά του Europa Conference League (pic)

Τα αστέρια των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών του Conference League με φόντο την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024