Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόσχα: Κατασχέθηκαν από τις Αρχές τα γραφεία της ΜΚΟ Memorial

Μόσχα: Κατασχέθηκαν από τις Αρχές τα γραφεία της ΜΚΟ Memorial

Λίγες ώρες μετά την απονομή των βραβείων Νόμπελ, τα γραφεία της ΜΚΟ κατασχέθηκαν από τις ρωσικές αρχές.

Στην κατάσχεση των γραφείων της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Memorial προχώρησαν οι ρωσικές αρχές έπειτα από δικαστική απόφαση, λίγες ώρες αφότου αυτή η ρωσική ΜΚΟ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, μαζί με έναν Λευκορώσο ακτιβιστή και μια ουκρανική ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την κατάσχεση των γραφείων, καθώς η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι εκτός νόμου στη Ρωσία.

Έτσι, τα κεντρικά γραφεία της Memorial στη Ρωσία, που στέγαζαν τις διοικητικές υπηρεσίες της οργάνωσης, ενώ τακτικά φιλοξενούσαν και εκθέσεις ανοιχτές για το κοινό, «καθίστανται δημόσιο αγαθό» ανέφερε το δικαστήριο του Τβέρσκοϊ στο πρακτορείο Interfax.

Ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Τβέρσκοϊ είπε ότι η Memorial ενεπλάκη «στην αποκατάσταση Ναζί εγκληματιών, δυσφήμισε τις αρχές και έπλασε μια ψευδή εικόνα της ΕΣΣΔ», μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Η Memorial έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία από τον Δεκέμβριο του 2021. Αγωνιζόταν για την προάσπιση των ελευθεριών και τη διατήρηση της μνήμης των πολιτικών διώξεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το Νόμπελ Ειρήνης της απονεμήθηκε από κοινού με τον Λευκορώσο ακτιβιστή Άλες Μπιαλιάτσκι και το Ουκρανικό Κέντρο για τις Πολιτικές Ελευθερίες.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024