
Καστοριά: Βασάνισαν και ακρωτηρίασαν αλεπού μέχρι που πέθανε από αιμορραγία
Ο δράστης ή οι δράστες ακρωτηρίασαν την αλεπού, κόβοντας τα πόδια της, με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία και μέσα σε φριχτούς πόνους.
Αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν κάτοικοι στην Καστοριά. Μία αλεπού που είχε βασανιστεί μέχρι θανάτου από κάποιον ή κάποιους «ανθρώπους».
Ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε κλήση για μία αλεπού σε ημιθανή κατάσταση λίγο έξω από τους Μανιάκους στην Καστοριά.
Όταν έφτασε στο σημείο, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, το ζώο είχε ξεψυχήσει και μάλιστα με απίστευτη βαναυσότητα.
Ο δράστης ή οι δράστες ακρωτηρίασαν την αλεπού, κόβοντας τα πόδια της, με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία και μέσα σε φριχτούς πόνους.
«Δεν τη χωρά ανθρώπινος νους αυτή την αγριότητα. Το ζώο βασανίστηκε άγρια πριν πεθάνει. Δεν είχε τραύμα από πυροβολισμό, μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στην κάτω γνάθο, από το οποίο μάτωσαν τα δόντια του. Δεν πέθανε όμως από αυτό», τονίζει στο GRTimes o κ. Παναγιωτόπουλος.
Προσοχή, σκληρές εικόνες:
«Ο άνθρωπος, αν μπορεί να είναι «άνθρωπος» αυτός που το έκανε -δεν ξέρω αν είχε και συνεργούς- αιχμαλώτισε το ζώο και στη συνέχεια του έκοψε τα πόδια.
Η αλεπού πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία και αυτό συνέβη σήμερα. Εγώ όταν έφτασα εκεί, βρήκα το ζώο ζεστό που σημαίνει ότι μόλις είχε καταλήξει.
Το πήρα, το έθαψα, αλλά ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο χέρι», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων.
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη







