
Ευλογία των πιθήκων: Δύο νέα κρούσματα – Έφτασαν συνολικά τα 82
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων και οι 82 ασθενείς είναι άνδρες, ηλικίας 19 έως 61 ετών.
Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί συνολικά στην Ελλάδα ανέρχονται σε 82.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων και οι 82 ασθενείς είναι άνδρες, ηλικίας 19 έως 61 ετών.
Η μέση ηλικία τους είναι τα 37 έτη. Οι 23 από αυτούς (ποσοστό 28%) ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.
Διαβάστε επίσης: Χωρίς σχέση γιατρού – ασθενή ο προσωπικός γιατρός θα αποτύχει
Τα δεδομένα αυτά αφορούν το διάστημα έως και τις 6 Οκτωβρίου 2022, αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Οι ασθενείς αυτοί έχουν αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση, τονίζει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξ άλλου, η ευλογιά των πιθήκων έχει προκαλέσει πλέον πάνω από 24.000 κρούσματα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022 είχαν καταγραφεί 24.833 κρούσματα, σε 44 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
- Ευρώ: Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα πλαστό χαρτονόμισμα
- Η Άρσεναλ σκέφτεται να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της… ιστορίας της
- Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του Δημ. Καρώνη
- Τρίτη φορά που πέφτει θύμα διάρρηξης ο Νικολό Ζανιόλο της Ουντινέζε! «Δεν ήμουν σπίτι! Μακάρι να ήμουν»
- Η Aν Χάθαγουεϊ αφήνει πίσω της την ιδέα της τελειότητας – Πιο ζωντανή, πιο σίγουρη, πιο περιζήτητη
- Κυβέρνηση – ΠΑΣΟΚ: Ο «αδικαιολόγητος εκνευρισμός» και η «’υπόγα’ του Μαξίμου» – Χτυπάει «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση

