Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιγάλεω: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έντασης σε ΕΠΑΛ – Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια μέσα στο σχολείο

Αιγάλεω: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έντασης σε ΕΠΑΛ – Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια μέσα στο σχολείο

Στο βίντεο φαίνονται δύο μαθητές να πετάνε κάδο μέσα στο σχολείο, ενώ ένας άλλος βγαίνει με μηχανάκι από το κτίριο.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έντασης που δημιουργήθηκε πριν από τον καβγά του 16χρονου μαθητή με τον διευθυντή σε ΕΠΑΛ του Αιγάλεω αλλά και εικόνες κατά τη διάρκεια της διακομιδής του με ασθενοφόρο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, φαίνονται δύο μαθητές να πετάνε κάδο μέσα στο σχολείο, ενώ ένας άλλος βγαίνει με μηχανάκι από το κτίριο.

Όλα έγιναν χθες (04.10.2022) το πρωί, όταν κάποιοι μαθητές θέλησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου. Τότε ο λυκειάρχης πήρε τα κλειδιά και προσπάθησε να κλειδώσει το εκπαιδευτικό συγκρότημα έτσι ώστε να αποτρέψει τα σχέδια τους.

Δείτε τo βίντεο:

Ο Διεθυντής πιάστηκε στα χέρια με 16χρονο μαθητή

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MEGA στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω εκτυλίχθηκαν και πάλι αγριότητες, με ένα 16χρονο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο μέσ’ τα αίματα. Συμμαθητές του, που έζησαν τα γεγονότα μίλησαν στην εκπομπή Live News και περιγράφουν όλα όσα είδαν το πρωί της Τρίτης, όταν ο 16χρονος πιάστηκε στα χέρια με τον διευθυντή του.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε. Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, ο διευθυντής αντέδρασε και ήρθε στα χέρια με έναν 16χρονο, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου.

Όπως περιγράφουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή, για να τον κυνηγήσει και να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του.

«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» ανέφερε ένας μαθητής.

Έσπασε το παράθυρο

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένας 16χρονος επιτέθηκε και μια από τις γροθιές που έριξε στον διευθυντή του, κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, να κοπεί το χέρι του και να χρειαστούν ράμματα.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Αξίζει να υπενθυμισουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, τα πράγματα είχαν ξεφύγει ενώ το σχολείο λειτουργούσε κανονικά. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ ήρθαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή που καταγράφηκε γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής για ένα σχολείο της χώρας.

Μετά το επεισόδιο, ο καθηγητής που είχε κάνει την αρχική παρατήρηση απομακρύνθηκε από το ΕΠΑΛ και οι τόνοι για λίγες μέρες έπεσαν.

Το πρωινό επεισόδιο έχει αναστατώσει γονείς και καθηγητές του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω που κατά διαστήματα αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας με τους συμμαθητές του, να παραμένουν ανάστατοι από τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους.

Προβλήματα με τη συμπεριφορά του

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, χθες Δευτέρα 3/10 έγινε σύσκεψη των καθηγητών του ΕΠΑΛ με θέμα την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 16χρονου, λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς.

Ο μαθητής, έχοντας γνώση για αυτήν τη σύσκεψη, πήγε σήμερα στο σχολείο με φίλους του με σκοπό να εμποδίσει την απόφαση.

Τα πράγματα ξέφυγαν, με αποτέλεσμα τόσο ο διευθυντής όσο και ο μαθητής να καταλήξουν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024