Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουκασένκο: Κατηγορεί την Ουκρανία για προκλήσεις στα σύνορα

Λουκασένκο: Κατηγορεί την Ουκρανία για προκλήσεις στα σύνορα

Ο Λευκορώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι έστειλε 15.000 στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών.

Για «προκλήσεις» στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας κατηγόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ειδικότερα, ο φιλορώσος πρόεδρος, που έχει δηλώσει ότι δεν θα προβεί ο ίδιος σε επιστράτευση, υποστήριξε ότι στις περιοχές των συνόρων βρέθηκαν 15.000 στρατιώτες για να κατασκευάσουν οχυρωματικά έργα και να προβούν σε αναγνωρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκασένκο είχε επιτρέψει στην στενή σύμμαχό του Ρωσία τον Φεβρουάριο να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως ενδιάμεσο σταθμό εκκίνησης για την εισβολή της στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος είπε ότι η Λευκορωσία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης και ότι οι δυνάμεις της δεν εμπλέκονται σ αυτήν.

Σε δηλώσεις που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA, ο Λουκασένκο είπε πως η ουκρανική στρατιωτική μονάδα που έφθασε στην μεθόριο απέκλεισε τους δρόμους και εγκαθιστά σημεία ελέγχου και θέσεις βολής.

«Με μια λέξη, όχι μόνο οχυρώθηκε, αλλά έχτισε ένα τείχος. Διεξάγει συνεχώς οπτική, ραδιοηλεκτρονική και ραδιοτεχνική αναγνώριση του εδάφους, των στρατευμάτων και των αντικειμένων μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Συχνά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους παραβιάζουν την γραμμή των κρατικών συνόρων. Και την ίδια στιγμή ανησυχούν και ανησυχούν λέγοντας: «Ω, μην αφήσετε τη Λευκορωσία να μπει στον πόλεμο». Και υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις στα σύνορα», είπε.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Λευκορώσου προέδρου.

Ο Λουκασένκο δήλωσε πως η χώρα του ενεπλάκη στην σύγκρουση μόνο για να αποτρέψει την επέκτασή της στην Λευκορωσία και «να αποτρέψει μια επίθεση στη Λευκορωσία με την πρόφαση μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από την Πολωνία, την Λιθουανία και τη Λετονία».

«Όπως έχω πει, κανείς δεν θα πυροβολήσει τους Ρώσους πισώπλατα από το έδαφος της Λευκορωσίας» είπε ο Λουκασένκο.

Οι τρεις γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας είναι όλες μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, το οποίο βοηθάει την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της Ρωσίας με όπλα και πληροφορίες, αλλά δηλώνει ότι δεν συμμετέχει άμεσα στην σύγκρουση.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024