Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ, ώρα μηδέν: Το στατιστικό που προκαλεί… τρόμο, το πρόγραμμα «βουνό» και το «φάντασμα» του Σαλάχ

Λίβερπουλ, ώρα μηδέν: Το στατιστικό που προκαλεί… τρόμο, το πρόγραμμα «βουνό» και το «φάντασμα» του Σαλάχ

Η Λίβερπουλ παραπαίει και δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της προηγούμενης σεζόν. Πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι της εφετινής… καθίζησης για τους Reds, που έχουν έναν Γολγοθά μπροστά τους.

Δεν πάει και πολύς καιρός από την 30η Ιουλίου. Ήταν η μέρα που η κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της εφετινή αγωνιστικής περιόδου. Στον τελικό του Community Shield, η Λίβερπουλ υπέταξε (3-1)την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ, κάνοντας δική της την κούπα. Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από τότε, με την εικόνα των Reds να είναι η μέρα με τη νύχτα.

Άχρωμη και δίχως ιδιαίτερη φαντασία στο παιχνίδι της, η ομάδα του Κλοπ παρουσιάζει μια προβληματική εικόνα στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Η κατάσταση στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ εκπέμπει sos, με το πρόγραμμα των επόμενων αναμετρήσεων να δημιουργεί επιπλέον… πονοκεφάλους στον Γερμανό τεχνικό.

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι οπαδοί της Λίβερπουλ την εφετινή σεζόν, με τη μία γκέλα να διαδέχεται την άλλη. Τελευταίο παράδειγμα; Η εντός έδρας ισοπαλία με την Μπράιτον. Η 4η στον εφετινό μαραθώνιο. Από νωρίς, οι Reds βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αφήνοντας και πάλι υπερπολύτιμους βαθμούς.

Το αποτέλεσμα μετά από 7 αγωνιστικές; Η Λίβερπουλ βλέπει την… πλάτη 9 ομάδων στην Premier League! Με τα… κιάλια η απόσταση από Αρσεναλ (11 βαθμοί) και Μάντσεστερ Σίτι (10 βαθμοί), με το πρόγραμμα μόνο ευνοϊκό να μην είναι για τους Reds. Επίσκεψη στο βόρειο Λονδίνο (9/10) για τη μονομαχία με τους πρωτοπόρους του Νησιού και εντός έδρας μάχη (16/10) με τη φοβερή και τρομερή αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Άπαντες λοιπόν αντιλαμβάνονται το βουνό που έχει μπροστά της η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Και φυσικά, το κάκιστο ξεκίνημα, γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω τη Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που οι Reds είχαν τέτοιο αποκαρδιωτικό απολογισμό ήταν τη σεζόν 2014-2015.

Με τον Μπρένταν Ρότζερς στην άκρη του πάγκου, η Λίβερπουλ είχε 10 πόντους στις πρώτες 7 αγωνιστικές ,όσους δηλαδή έχει και φέτος. Μάλιστα, το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα εκτός Champions League και στην 6η θέση. Εύλογα λοιπόν το εφετινό ξεκίνημα ξυπνάει άσχημες μνήμες.

Οι χαμηλές πτήσεις του Σαλάχ, ο… άφαντος Νούνιες και ο παράγοντας Μανέ

Πολλοί είναι οι λόγοι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μέχρι τώρα… κατρακύλα της Λίβερπουλ. Τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία είναι αρκετά, ενώ και ο Γιούργκεν Κλοπ δείχνει «χαμένος» στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στην αποτυχημένη εξίσωση υπάρχει σημειωμένο και το όνομα του Μοχάμεντ Σαλάχ, που δεν «πατάει» καθόλου καλά στις πρώτες αγωνιστικές. Ο Αιγύπτιος άσος βρίσκεται πολλά… χιλιόμετρα μακριά από τον καλό του εαυτό, μετρώντας μόλις 2 γκολ σε 7 ματς Premier League. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της περσινής σεζόν, ο «Φαραώ» είχε στείλει 6 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Στη μετά Μανέ εποχή, η Λίβερπουλ δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια της, με την απουσία του Σενεγαλέζου άσου να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Ο Κλοπ «έχασε» μέσα από τα χέρια του ένα… εργαλείο, που έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, με την επιλογή του Ντάρβιν Νούνιες να μη δικαιώνει μέχρι στιγμής τους Reds.

Το καλοκαίρι η Λίβερπουλ τίναξε την μπάνκα στον αέρα για τη μεταγραφή του Ουρουγουανού επιθετικού, βγάζοντας από τα ταμεία της το «τρελό» ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κλοπ πίστεψε στον Νούνιες, που όμως δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της Premier League.

Ο 23χρονος επιθετικός θέλει χρόνο για να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που μόνο καλό δεν κάνει στη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ δυσκολεύεται να σηκώσει «κεφάλι», με τη μια «σφαλιάρα» να διαδέχεται την άλλη. Οι Reds απογοητεύουν και ο Γιούργκεν Κλοπ καλείται να βρει τη λύση στον… γρίφο των πρώτων αγωνιστικών.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024