Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσοχή, επικίνδυνες «στροφές»

Προσοχή, επικίνδυνες «στροφές»

Στην τρίτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, φαίνεται ότι όλα μπορεί να συμβούν, με τους Ιντζάγκι, Τσάβι, Κλοπ και Κόντε να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα

Σε επικίνδυνο σταυροδρόμι εισέρχονται Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Τότεναμ στην τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνιστικά προβλήματα, απρόβλεπτες ήττες και πολλοί τραυματισμοί σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη για συλλογή βαθμών δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι παίζει το κεφάλι του στα επόμενα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα στο Μεάτσα και τη Σασουόλο στο στάδιο Μαπέι. Οι τέσσερις ήττες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Serie A αποτελούν ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ της σεζόν 2011-12 και η ηγεσία του κλαμπ θέλει να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή. Οι τιφόζι των Νερατζούρι απαιτούν την απομάκρυνση του προπονητή, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες για την κακή αγωνιστική εικόνα και σε πολλά από τα βασικά στελέχη.

Η Ιντερ έχει τους ίδιους βαθμούς με την Μπάρτσα (3) και πιθανή νέα ήττα στο Μιλάνο, με δεδομένο πως στην επόμενη αγωνιστική θα παίξει στο Καμπ Νου, θα ψαλιδίσει σημαντικά τις πιθανότητές της για πρόκριση. Το έργο του Ιντζάγκι γίνεται πιο δύσκολο λόγω της αμφίβολης συμμετοχής του Λαουτάρο Μαρτίνες ο οποίος αποκόμισε τραυματισμό από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρόμα.

Κατά τον Ιντζάγκι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει σελίδα η Ιντερ είναι η επιστροφή στις νίκες. Δεν παραβλέπει ωστόσο πως η Μπάρτσα έγινε ξανά μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, γεγονός που υπογραμμίζεται από την επιστροφή της στην κορυφή της βαθμολογίας της Λα Λίγκα ύστερα από 91 αγωνιστικές και δύο χρόνια.

«Αν κοιτάξετε τα στοιχεία εναντίον της Μπάγερν έχασε άδικα. Θα χρειαστούμε αποφασιστικότητα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο οποίο θα χρειαστεί να σφίξουμε τα δόντια».

Κατά τον Ιντζάγκι η Μπάρτσα είναι πολύ δυνατή και ολοκληρωμένη ομάδα, «μία από τις τρεις καλύτερες που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα. Είμαστε η Ιντερ και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα υποφέρουμε».

Αυτό που φοβίζει τον Ιντζάγκι είναι η επιθετικότητα των Καταλανών και ο τρόπος που επανακτούν την μπάλα. Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε χθες το πρωί στο Μιλάνο χωρίς πέντε ποδοσφαιριστές που αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμού στο παράθυρο για τους διεθνείς αγώνες. Πρόκειται για τους Ντεπάι, Κουντέ, Μπεγιερίν, τον πρόσφατα εγχειρισμένο Αραούχο και τον Ντε Γιονγκ.

Ο Κλοπ αναγνωρίζει το πρόβλημα

Στο ντέρμπι της Βρετανίας η Λίβερπουλ υποδέχεται τους Ρέιντζερς με τον Γιούργκεν Κλοπ να αναγνωρίζει ανοιχτά πλέον πως οι παίκτες του αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτοπεποίθησης.

«Ο κόσμος μπορεί να ρωτά πώς είναι δυνατόν αυτοί οι παίκτες να μην έχουν αυτοπεποίθηση. Νομίζετε πως η αυτοπεποίθηση του Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σε κορυφαία κατάσταση; Ηταν για πολλά χρόνια ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και τώρα ακολουθεί αυτόν τον δρόμο. Μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Ο Λιονέλ Μέσι πέρυσι (πρώτη του χρόνια στην Παρί) ήταν στην ίδια κατάσταση».

Κατά τον Κλοπ η ομάδα του δεν μπορεί να βρει ένα μομέντουμ λόγω των συνεχών διακοπών στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ οι Κόκκινοι γνώρισαν ιστορική συντριβή με 4-1 από τη Νάπολι, ενώ στην επόμενη νίκησαν με γκολ στο 89′ τον Αγιαξ. Στην Πρέμιερ Λιγκ προέρχονται από δύο ισοπαλίες, ενώ η απόστασή τους από την πρωτοπόρο Αρσεναλ αυξήθηκε στους 11 βαθμούς.

Η περίπτωση του Ντάργουϊν στον οποίον έχει επενδύσει αρκετά η Λίβερπουλ προβληματίζει ιδιαίτερα. Ο Γερμανός αποκάλυψε πως την Κυριακή υπήρξε κουβέντα μεταξύ του βοηθού του Πεπ Λάιντερς και του Ουρουγουανού για να του εκφράσει το κλαμπ την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. «Η ομάδα δεν πετάει και αυτό δεν κάνει πιο εύκολη τη δουλειά ενός επιθετικού». Διευκρίνισε επίσης πως οι παίκτες του παραμένουν καλοί και δεν είναι δυνατόν να ξέχασαν την τακτική της ομάδας μετά από τόσα χρόνια.

Ενα από τα βασικά προβλήματα του Κλοπ είναι η δεξιά πλευρά της άμυνας που καλύπτει ο Αλεξάντερ-Αρνολντ αλλά αποφεύγει να το αγγίξει, προτιμώντας να αντικαθιστά τον Τσιμίκα. Ο έλληνας άσος αποδίδει εν μέρει την κακή εκκίνηση στα πολλά και δύσκολα περυσινά παιχνίδια, ενώ τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και «οφείλουμε να επανέλθουμε.

Σε δύσκολη θέση μπορεί να περιέλθει και η Τότεναμ σε περίπτωση που ηττηθεί από την ισόβαθμή της με τρεις βαθμούς Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Οι τραυματισμοί των Κουλουσέφσκι, Μόουρα και Ντέιβις προβληματίζουν τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έχει κερδίσει σε μόλις 13 από τους 36 αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη γερμανική ομάδα θα απουσιάσει ο Μάριο Γκέτσε.

Η… άνετη Μπάγερν

Από τις άνετες της αποψινής βραδιάς είναι η Μπάγερν. Με δύο νίκες και αντίπαλο που δεν την τρομάζει – Βικτόρια Πλζεν – οι Βαυαροί θα βρουν ευκαιρία να ξεκουράσουν παίκτες ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Αλλωστε οι Κίμιχ και Μίλερ θα απουσιάσουν λόγω Covid, ενώ νοκάουτ έχουν τεθεί και οι Λούκας Ερνάντες, Μπούνα Σαρ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Τσάμπιονς Λιγκ να νικήσουμε και να βρούμε ρυθμό για την Ντόρτμουντ. Περιμένω τους αντιπάλους μας να αμυνθούν βαθιά», έλεγε χθες ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος αμφισβητείται τελευταία ακόμα και από την ηγεσία της Μπάγερν.

«Στην Μπουντεσλίγκα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση απ’ ό,τι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση που πρέπει να κερδίζουμε βαθμούς. Πρέπει να κάνουμε ροτέισον αλλά όχι μεγάλες αλλαγές. Εχουμε λύσεις, αλλά αύριο θα αποφασίσουμε».

Αγνωστο είναι αν θα προτιμηθεί να ξεκινήσει βασικός ο Σαντιό Μανέ ο οποίος δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο του περιβάλλον. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA ο Σενεγαλέζος υπογράμμισε πως η αλλαγή από ένα κλαμπ σε άλλο δεν είναι εύκολη και όλα όσα του συμβαίνουν στην Μπάγερν και την Μπουντεσλίγκα ήταν αυτά που περίμενε.

Πιθανότατα να δούμε σήμερα βασικούς τόσο τον 17χρονο Ματίς Τελ όσο και τον 20χρονο Ράιαν Γκράβενμπερτς.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων:

1ος όμιλος: Αγιαξ – Νάπολι, Λίβερπουλ – Ρέιντζερς.

2ος όμιλος: Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης.

3ος όμιλος: Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν, Ιντερ – Μπαρτσελόνα.

4ος όμιλος: Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ, Αϊντραχτ – Τότεναμ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024