Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τις μελέτες για την κατασκευή φράγματος στον Ελικώνα, αλλά και υδροταμιευτήρα προκειμένου να έχουν πόσιμο νερό περίπου 2.500 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε η πράξη: «Μελέτη υδροταμιευτήρα υδροδότησης Ελικώνα, Κυριακίου και Αγίας Άννας Δήμου Λεβαδέων και συνοδών έργων μεταφοράς – επεξεργασίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης(ΕΤΠΑ) και το συνολικό κόστος της έχει προϋπολογιστεί στα 630.441,13 ευρώ. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 508.420,27 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό -μετά και την έκπτωση που θα προκύψει από τον διαγωνισμό- θα καλυφθεί από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς.

Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση των έργων κατασκευής:

Φράγματος – υδροταμιευτήρα πλησίον του οικισμού του Ελικώνα, του Δήμου Λεβαδέων, ικανότητας τουλάχιστον 200.000 m3.
 

Μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού.

Δικτύων των εξωτερικών υδραγωγείων για την υδροδότηση των ορεινών οικισμώντου Ελικώνα, του Κυριακίου και της Αγ. Άννας, μήκους περίπου 25 χλμ., καθώς και
των απαιτούμενων αντλιοστασίων για τη λειτουργία τους.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις ύψους 500.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες κατασκευής του φράγματος, που θα αξιοποιήσει επιφανειακούς υδατικούς πόρους για να καλύψει τις ανάγκες σε πόσιμο νερό 31 κατοίκων του Ελικώνα, 2.000 κατοίκων του Κυριακίου και περίπου 400 κατοίκων της Αγ. Άννας. Δουλεύουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων.

Κοινός μας στόχος είναι η έγκαιρη ωρίμανση του έργου, ώστε να ενταχθεί η κατασκευή του στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr