Με την ημέρα των Διαδεκριμένων Επισκεπτών συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη (29/09) η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας «Aργώ 2022».
Το σενάριο της σημερινής ημέρας θέλει Έλληνες και Γάλλους κομάντο να κάνουν «απόβαση» σε παραλία της Σκύρου στο πλαίσιο της άσκησης που ολοκληρώνεται το Σάββατο.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση «Αργώ 2022» με τη φρεγάτα «Ελλη» του Πολεμικού Ναυτικού, δύο αρματαγωγά πλοία και ένα υποβρύχιο τύπου 214. Επιπλέον, στην άσκηση συμμετέχει και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με επικεφαλής την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στον Βόλο.
Στην άσκηση συμμετέχουν, επίσης, επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας της Ελληνικής Χερσαίας Δύναμης στο Στεφανοβίκειο, καθώς και μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F- 16, Mirage 2000, F-4 Phantom και Rafale.
Η Γαλλία συμμετέχει στην άσκηση «Αργώ 2022» με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο μετέφερε άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων