Από το Eteron: Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Bill Marczak, Senior Research Fellow στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστικά για το Eteron και είναι από τους κορυφαίους αναλυτές κακόβουλων λογισμικών στον κόσμο.

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή διοργανώνει εκδήλωση στον χώρο του (Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα) την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 18:00, με θέμα «Υποκλοπές | Spyware και Κρίση του Κράτους Δικαίου».

Η αποκάλυψη των υποκλοπών σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει μια σειρά γενικών ερωτημάτων. Πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα προσωπικά δεδομένα από τα σύγχρονα κακόβουλα λογισμικά; Τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για να θωρακιστεί θεσμικά το απόρρητο; Με ποιο τρόπο συνδέεται το ζήτημα των υποκλοπών με την κρίση του κράτους δικαίου; Εντέλει, έχει ζωτική σημασία ή είναι πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τη δημοκρατία;Η ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει το Eteron πραγματοποιείται στο πλαίσιο του νέου project «Απόρρητο | Υποκλοπές – Προσωπικά Δεδομένα – Δημοκρατία» και έχει στόχο να ανιχνεύσει κάποιες πρώτες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Bill Marczak, Senior Research Fellow στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστικά για το Eteron και είναι από τους κορυφαίους αναλυτές κακόβουλων λογισμικών στον κόσμο.

Θα ακολουθήσει Στρογγυλό Τραπέζι, στο οποίο θα συμμετέχουν οι:

Δρ. Αικατερίνα Παπανικολάου, Δικηγόρος, Μέλος στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)

– Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής ΕΚΠΑ,  Διευθυντής Ερευνών στο ΚΕΦίΜ

– Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Πολιτειολογίας Παντείου, μέλος της πρωτοβουλίας Δημοκρατία Ώρα 0

– Ειρήνη Γαϊτάνου, Υπεύθυνη Στρατηγικής και Αντικτύπου, Eteron

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο διευθυντής του Eteron, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

– Ώρα Προσέλευσης: 18:00
18:2019:10 ομιλία του Bill Marczak,
19:3020:30 Στρογγυλό Τραπέζι

Το link για το Facebook event είναι διαθέσιμο εδώ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr