Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου», λέει η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον δράστη

Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου», λέει η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον δράστη

Η 35χρονος ανθυπαστυνόμος, που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους κακοποιούς στου Ζωγράφου δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της 35χρονης ανθυπαστυνόμου, η οποία, το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και, μετά από μία συμπλοκή με 30χρονο κακοποιό, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό της πιστόλι, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Η ανθυπαστυνόμος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, δίνοντας τη δική της εκδοχή για την τροπή που πήραν τα γεγονότα και εξηγώντας πώς έφτασε στο σημείο να τραβήξει όπλο καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο Αλβανός κακοποιός ήταν άοπλος και κρατούσε μόνο ένα κατσαβίδι.

Διαβάστε επίσης: Πολυτεχνειούπολη: Τρεις συμμορίες σκληρών κακοποιών διέμεναν στη φοιτητική εστία – Έδιωχναν με τη βία φοιτητές

«Προσπάθησα να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων»

Η ίδια, λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό, μίλησε στον Alpha και την εκπομπή Tlife για το πώς βίωσε την επίθεση που υποστηρίζει ότι δέχθηκε και γιατί πυροβόλησε τον δράστη.

«Αρχικά, πρέπει να πω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με πλησίασε την ώρα που πήγα να μπω στο αυτοκίνητο του συγγενή μου, που είχε έρθει στο σημείο για να με παραλάβει και ξαφνικά ακούω μια φωνή πίσω μου, να μου λέει »αυτό που φοράς είναι αλεξίσφαιρο;’.

»Χωρίς να σκεφτώ, γύρισα και τον ρώτησα, ‘ποιος είσαι και τι θέλεις;’ και χωρίς να απαντήσει τίποτα, σήκωσε γρήγορα το χέρι του και στόχευσε απευθείας στο λαιμό μου με το κατσαβίδι που κρατούσε.

»Σχεδόν ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και δέχτηκα εκεί το τρύπημα από το κατσαβίδι και γλίτωσα από ένα πιθανό χτύπημα στην καρωτίδα μου. Φαινόταν ότι εκεί στόχευε.

»Στη συνέχεια, προσπαθώντας να τον απωθήσω έκανα χρήση του όπλου μου, αλλά το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να μην υπάρχει κάποιος κοντά, γιατί ήμασταν σε πανεπιστημιακό χώρο, σε πρωινή ώρα και όλα ήταν πιθανά. Προσπάθησα να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων και όχι μόνο τη δική μου», δήλωσε η αστυνομικός.

Η συνέχεια είναι γνωστή, ο 30χρονος άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε και αυτός σε φοιτητική εστία μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Ο τραυματίας ήταν σεσημασμένος.

Στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε και η ανθυπαστυνόμος, μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας

Ερωτήματα προέκυψαν, ωστόσο, για τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κυρίως σε ότι αφορά την αστυνομικό που αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας, όπως έγινε γνωστό αρχικά, αλλά βρέθηκε να πυροβολεί έναν από τους αρχηγούς της συμμορίας μέσα στο καμπ.

Φοιτητές και φορείς κάνουν σοβαρές καταγγελίες για τους πυροβολισμούς, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να έχουν τραυματίσει ή και να έχουν στοιχίσει ζωές αθώων, ενώ καταγγέλλουν βία σε βάρος φοιτητών και μεγάλες καταστροφές στο χώρο που διαμένουν.

Σημειώνεται ότι ως προς την ανθυπαστυνόμο, η ΕΛ.ΑΣ, χθες Τρίτη, αρκέστηκε σε μια ελλιπέστατη ανακοίνωση περί επίθεσης που δέχθηκε κατά την αποχώρησή της από την επιχείρηση «από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου», χωρίς να διευκρινίζει το είδος και το λόγο της επίθεσης, ούτε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποχωρεί αστυνόμος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια επικίνδυνη επιχείρηση, που μάλιστα χρήζει χειρουργικής ακρίβειας παρεμβάσεις, δεδομένου του χώρου όπου διεξάγεται.

Σημερα, στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, αναφέρθηκε για το θέμα αυτό ότι «κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, έγιναν προσπάθειες για τη σύλληψη αρχηγικού μέλους των συμμοριών, το οποίο, αντιλαμβανόμενο την επικείμενη σύλληψή του, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε αστυνομικό, η οποία, στην προσπάθειά της να αποφύγει την επίθεση, προέβη στη χρήση του υπηρεσιακού της οπλισμού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει».

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές που συμμετείχαν στην επιχείρηση, δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις για το συμβάν, είπαν ότι ενώ η αστυνομικός αποχωρούσε από την επιχείρηση λόγω αδιαθεσίας, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 30χρονο αρχηγό της συμμορίας που αναζητούσαν μέσα στην εστία, αλλά αυτός είχε διαφύγει.

Ο 30χρονος επιτέθηκε στην αστυνομικό με κατσαβίδι, τραυματίζοντάς την στον ώμο. Εκείνη αντέδρασε άμεσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οποία τον αναγνώρισε και χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό όπλο της, τραυματίζοντάς τον στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024