Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσελίκ: Η Ελλάδα συνεχίζει να παρενοχλεί τουρκικά αεροσκάφη και πλοία - Να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας

Τσελίκ: Η Ελλάδα συνεχίζει να παρενοχλεί τουρκικά αεροσκάφη και πλοία – Να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας

«Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι τέλους» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους και προκλητικούς ισχυρισμούς της Τουρκίας για παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων από την Ελλάδα.

«Εμείς, ως Τουρκία, δεν βλέπουμε κανέναν από τους γείτονές μας ως εχθρό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω), και ισχυρίστηκε για την Ελλάδα ότι συνεχίζει να παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη και πλοία.

Δεν θα κάνουν συμβιβασμούς

«Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το εξής: Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με όρους άσκησης διπλωματίας», είπε.

Δείτε ακόμα – Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι Ελληνες τους Τούρκους

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στα Αδανα, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι δεν θα κάνουν συμβιβασμούς στη Γαλάζια Πατρίδα και απάντησε σε δηλώσεις βουλευτή του κόμματος CHP (αξιωματική αντιπολίτευση) πως «το να λέμε Γαλάζια Πατρίδα είναι μια πολύ μαξιμαλιστική συμπεριφορά, μπορεί να μας δείξει επιθετικούς στα μάτια των άλλων», για να του καταλογίσει πως κάτι τέτοιο «μπορεί να ειπωθεί μόνο από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «δεν έχουμε ούτε βότσαλο να δώσουμε σε κανέναν, ούτε σταγόνα νερό να δώσουμε σε κανέναν από τη Γαλάζια Πατρίδα. Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι τέλους».

Αναφερόμενος στον έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «έγραψε ένα tweet στα τουρκικά και λέει ότι δεν είμαστε εχθροί σας. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία».

Συνεχίζει την παρενόχληση

Και πρόσθεσε: «Εμείς, ως Τουρκία, δεν βλέπουμε κανέναν από τους γείτονές μας ως εχθρό. Λέμε πάντα ότι είμαστε υπέρ της ειρήνης και της δράσης προς την κατεύθυνση της ειρήνης, αλλά πήγε στο αμερικανικό Κογκρέσο και έκανε μια εξαιρετικά φτηνή και δειλή ομιλία που θα μπορούσε να σημαίνει εχθρότητα προς την Τουρκία».

Τώρα, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ, η Ελλάδα συνεχίζει την παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το εξής: Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με όρους άσκησης διπλωματίας. Οσοι συνεργάζονται με τη βούληση της Τουρκίας για ειρήνη πάντα κερδίζουν, αλλά κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμη της Τουρκίας. Μην εμπλακούν σ’ ένα τέτοιο λάθος.

»Να ρωτήσουν την Ιστορία πόσο αποφασισμένοι είμαστε όταν το θέμα αφορά το έδαφός μας, τους ουρανούς μας και τη Γαλάζια Πατρίδα μας», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/sigmalive.com

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024