Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επανάσταση στο Internet που μεταμορφώνει το σπίτι, την επιχείρηση και την ίδια τη χώρα

Η επανάσταση στο Internet που μεταμορφώνει το σπίτι, την επιχείρηση και την ίδια τη χώρα

Ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps, διαθέσιμες σε πάνω από 1.800.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα

Η φράση «γρήγορο internet» έχει πλέον αλλάξει περιεχόμενο. Αν αναρωτιέστε γιατί, τότε δύο λέξεις αρκούν.  COSMOTE Fiber.  Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, που για πρώτη φορά διαθέτει εμπορικά ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps. Με λίγα λόγια, η COSMOTE φέρνει την επανάσταση στο σταθερό ίντερνετ!

Με αυτή την κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα, ήδη περισσότερα από 730.000 σπίτια κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800.000 πολίτες, μπορούν να έχουν Internet που «τρέχει» με 1Gbps. Στόχος είναι, έως το τέλος της χρονιάς, οι οπτικές ίνες να έχουν φτάσει σε 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, και μέχρι το 2027 στα 2/3 της χώρας.

Ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, ανέφερε σχετικά: «Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας. Με τις ασύλληπτες νέες ταχύτητες, η ψηφιακή εμπειρία αναβαθμίζεται και η καθημερινότητα αλλάζει. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους».

Κοινωνία των Gigabit

Η εμπορική διάθεση αυτών των ταχυτήτων από τον Όμιλο ΟΤΕ δεν προκαλεί έκπληξη. Πρόκειται εξάλλου για τον μεγαλύτερο επενδυτή σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα που θέτει τις βάσεις για την κοινωνία των Gigabit. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ, πρόκειται να καλυφθούν με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της χώρας – ένα τεράστιο, πολύπλοκο έργο, αλλά και η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Πέρα από τη βελτίωση της εμπειρίας των οικιακών και εταιρικών πελατών, η ραγδαία αναβάθμιση των ελληνικών ψηφιακών υποδομών θα συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Τα πλεονεκτήματα του FTTH για το σπίτι και την επιχείρηση

Για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, η εμπορική διάθεση τέτοιων ταχυτήτων μεταφράζεται όχι απλώς σε υπερυψηλές ταχύτητες internet, αλλά και σε εγγυημένη σταθερότητα των συνδέσεων. Το FTTH προσφέρει μέγιστη αξιοπιστία και ταχύτερο downloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες είναι ικανές να προσφέρουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα χωρίς να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, όπως τα καιρικά φαινόμενα και τα μαγνητικά πεδία.

Επιπλέον, μια σύνδεση μέσω οπτικών ινών είναι σε θέση να «σηκώσει» την ταυτόχρονη παρουσία πολλών συσκευών στο ίδιο δίκτυο, αλλά και βαρύτερες εφαρμογές, που συχνά κάνουν τις συμβατικές συνδέσεις να «αγκομαχούν». Φυσικά, τα παραπάνω συνεπάγονται και σαφώς βελτιωμένη εμπειρία χρήστη κατά τη χρήση εφαρμογών video conference, απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις από τις διακοπές και τις καθυστερήσεις που καθιστούν δύσκολα τα απομακρυσμένα meeting.

Σε μια εποχή που ο παγκόσμιος πληθυσμός στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή του στην προστασία του περιβάλλοντος, μεγάλη σημασία έχει και ο πιο «πράσινος» χαρακτήρας των συνδέσεων FTTH, αφού τα δίκτυα οπτικών ινών καταναλώνουν 10 έως 15 φορές λιγότερη ενέργεια για τη ροή δεδομένων, σε σχέση με τα δίκτυα χαλκού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα διαθέσιμα προγράμματα για το σπίτι θα βρεις εδώ και για την επιχείρηση εδώ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024