Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο in: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σταρ»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο in: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σταρ»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρώνει την καλοκαιρινή περιοδεία του, αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο, με τα αγαπημένα τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει χρόνια τώρα αλλά και με τα νεότερα που ήδη έχουμε ξεχωρίσει.

Άγγιγμα Ψυχής, Εκδρομή, Βυθός, Δε Φεύγω, Χέρια Ψηλά, Όλα ή Τίποτα, το Πάρτυ, Χωρίς Αναπνοή, Κομμένα τα πρέπει, Σαϊτιά, Κανένας μόνος, είναι μερικά από τα τραγούδια του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχουν «ντύσει» μελωδικά έρωτες, χαρές, πάθη ακόμα και χωρισμούς μας. Οι συναυλίες και τα Live του, ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι που σε παρασύρει. Ο τραγουδιστής, με τη ξεχωριστή φωνή που καταφέρνει με ένα μαγικό δικό του τρόπο να ενώνει τις ψυχές μας.

Αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις, μιλά με τη μουσική και τα τραγούδια του. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν από τα πιο δημιουργικά για εκείνον. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, κυκλοφόρησε τον καινούργιο τραγούδι του, με τίτλο «Εσύ είσαι πάνω από όλα», σε στίχους Ελεάννας Βραχάλη και μουσική δική του μαζί με τον Κωνσταντίνο Παντζή ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμος ο καινούργιος δίσκος του. Μιλήσαμε μαζί του για τη διαδρομή του έως σήμερα από τότε που ήρθε από την Κύπρο, τις σκέψεις του, τα καλλιτεχνικά του οράματα, τη διεθνή καριέρα, τη σχέση του με τη δημοσιότητα, την πολιτική του θέση για τα θέματα της Κύπρου, την οικογένεια του, τους φόβους του.

Διαβάστε επίσης: Eλευθερία Αρβανιτάκη στο in: Η επιτυχία και η διάρκεια είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων πέρα από λάικς στο Instagram

Πώς ήταν το φετινό καλοκαίρι σου με ένα πρόγραμμα γεμάτο συναυλίες;

Ήταν κάτι το οποίο περίμενα πώς και πώς. Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο χρόνια με έφερε κοντά και πάλι στο αγαπημένο μου κοινό. Σε κάθε πόλη που πηγαίνω ανυπομονώ να τους συναντήσω και να τραγουδήσουμε παρέα. Χωρίς μάσκες να δω το χαμόγελό τους και πάλι!! Eίxε και τις δυσκολίες του, αλλά ήταν από τα ομορφότερα και πλέον δημιουργικά καλοκαίρια μου.

Πώς νιώθεις που τα τραγούδια σου περνάνε από γενιά σε γενιά και τα νεαρά παιδιά τα αναζητούν, τα γνωρίζουν και τα επιλέγουν;

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις σε μια συναυλία ανθρώπους 50 ετών με γκρίζα μαλλιά δίπλα σε 20αρηδες και να χορεύουν με το ίδιο πάθος τραγούδια όπως το «Χωρίς  Αναπνοή». Αυτός είναι ο στόχος μας κάθε φορά που γράφουμε ένα τραγούδι.  Να δημιουργούμε δηλαδή όχι απλώς επιτυχίες της στιγμής αλλά τραγούδια που θα μας συντροφεύουν μια  ζωή. Στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Ποια τραγούδια σου αισθάνεσαι ότι αγγίζουν τον κόσμο και αν έχεις ξεχωρίσεις τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Κάθε τραγούδι έχει το δικό του περιεχόμενο κι έτσι αγγίζει τη ψυχή και επηρεάζει τη διάθεση του καθενός διαφορετικά. Μην ξεχνάμε ότι η μουσική είναι ένα ταξίδι ψυχής και μνήμης. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι για το κοινό κάθε νότα και στίχος είναι μια διαφορετική ιστορία. Οπότε υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για να συγκινηθεί ή να χορέψει κανείς. Όχι ένα τραγούδι συγκεκριμένο. Και αυτό ….είναι η μαγεία της μουσικής.

Τι λειτουργεί ως έμπνευση για σένα; Πως βίωσες την περίοδο της πανδημίας;

Θα έλεγα η πανδημία ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα όπως και για όλους. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε σπίτι, ζήσαμε στους ρυθμούς της καραντίνας,  ακυρώθηκαν συναυλίες. Την ίδια στιγμή όμως η πανδημία με ενέπνευσε. Ήταν η στιγμή να επανατοποθετηθώ σε καταστάσεις και ανθρώπους, να συνομιλήσω με φίλους και να συνεργαστώ με καλλιτέχνες, όπως έγινε με την αγαπημένη μου Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με την οποία συναντηθήκαμε δισκογραφικά στο τραγούδι «Νικητές Χαμένοι», στο οποίο έγραψα τη μουσική αλλά και στη σκηνή σε ένα μέρος της καλοκαιρινής μου περιοδείας.

Ταυτόχρονα με έφερε και πάλι κοντά στην Ελεάνα Βραχάλη με την οποία δημιουργήσαμε ξανά σα να μην πέρασε μια μέρα τραγούδια όπως  το τραγούδι «Κανένας Μόνος», «Μην αργείς» αλλά και το τελευταίο «Εσύ είσαι πάνω από όλα» που όπως δείχνει  έχει ήδη αγαπηθεί.

Πως είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καλλιτεχνικά μέσα στα 20 και πλέον χρόνια που διανύει στη μουσική;

Είμαι περισσότερο ώριμος, το ίδιο επιλεκτικός στις μουσικές επιλογές και ήρεμος για να δημιουργήσω ακόμη περισσότερα, που αυτό μπορεί να μη σημαίνει πάντα με το ρόλο του ερμηνευτή. Μην ξεχνάτε ότι λατρεύω να συνθέτω τραγούδια. Είναι και αυτό μια πλευρά της αγάπης μου στη μουσική. Είναι κάτι μαγικό.

Όταν ξεκινούσες τις σπουδές στο πιάνο και στην κλασική μουσική φανταζόσουν αυτήν την εξέλιξη σου;

Όλα έγιναν βήμα βήμα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που αγαπούσε τη μουσική. Οι σπουδές μου ήταν κάτι σημαντικό για να προχωρήσω ολοκληρωμένα σε αυτό που αγαπούσα και αγαπώ. Τη μουσική. Η εξέλιξη ήρθε σταδιακά με δουλειά και θέληση να προχωρήσω. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ακόμη και η επιτυχία δεν διατηρείται με ευκολία. Θέλει δουλειά, αφοσίωση και προσπάθεια.

Υπήρξε στιγμή που η διασημότητα σε έκανε να χάσεις τον αυτοέλεγχο σου;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σταρ. Οπότε δεν χάνω τον αυτοέλεγχο, αλλά ζω στους ρυθμούς της κοινωνίας. Μάλιστα, κάποια στιγμή είχα λίγο απομακρυνθεί από τα κοινά και αυτό γιατί ήθελα με την επιστροφή μου να έχω κάτι να πω στο κοινό. Και αυτό το έκανα ως συνειδητή επιλογή.

Η διεθνής καριέρα σε απασχολεί; Θεωρείς ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος;

Έχω τραγουδήσει σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και έχω αποκομίσει την αγάπη του κοινού της ομογένειας με την οποία διατηρώ πολύ ζεστούς δεσμούς .Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολος ο όρος διεθνής καριέρα και αυτό έχει αποδειχθεί από τις προσπάθειες που έχουν κάνει αρκετοί  Έλληνες συνάδελφοί μου. Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο είναι η ελληνική γλώσσα που δεν είναι κατανοητή στο ευρύ κοινό και το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει κανείς να μένει έξω, να ζήσει έξω. Δεν μπορεί να ζει στην Ελλάδα και να κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Πως διαχειρίστηκες την εποχή που τα Μέσα ασχολούνταν έντονα με την προσωπική σου ζωή αλλά και τα οικονομικά ζητήματα που είχες με την Κύπρο;

Είναι αυτονόητο  ότι όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο κι εκτίθεσαι με τη δουλειά σου να ασχολούνται με την προσωπική σου ζωή. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό με χαροποιεί πάντα. Φύση και θέση είναι τα Μέσα Ενημέρωσης να ασχολούνται με την εν γένει παρουσία μου και βεβαίως με τη δουλειά μου.

Πρόσφατα πήρες θέση για τις τελευταίες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο

Κάθε άτομο είναι πολιτικό όν και το δείχνει με τις πράξεις του καθώς όλοι ζούμε σε μια κοινωνία και όχι σε μια αποστειρωμένη γυάλα. Δεν είμαι όμως κομματικό ον. Αγαπώ την Κύπρο. Εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα, ξεριζώθηκα αλλά επιβίωσα μαζί με την οικογένεια μου. Πηγαίνω εκεί σε κάθε ευκαιρία για να δω τους γονείς και τους φίλους μου. Θεωρώ λοιπόν, ότι χρειάζονται πολιτικοί με έμπνευση και στρατηγική που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας και θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη, δηλαδή χρειαζόμαστε μια αμιγώς κοινωνική πολιτική.

Είσαι αισιόδοξος;

Είμαι αισιόδοξος για να βρίσκω τις καλύτερες λύσεις ακόμη στις  μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ποιος είναι ο μεγάλος σου φόβος;

Η απώλεια των δικών μας ανθρώπων, που αν και είναι κάτι αναπόφευκτο στην ανθρώπινη φύση είναι ταυτόχρονα δύσκολο να το αποδεχτεί η ψυχή μας.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου τόσο δισκογραφικά όσο και με τις εμφανίσεις σου το επόμενο διάστημα; Θα γίνουν αντίστοιχες συνεργασίες με την Τάμτα;

Η συνεργασία με την Τάμτα στην «Εκδρομή 2022»ήταν μια πολύ όμορφη και δροσερή έκπληξη. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος με το νέο τραγούδι που ήδη κυκλοφορεί «Εσύ είσαι πάνω απ όλα» με τους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Στόχος είναι στο τέλος του χρόνου, να είναι έτοιμος ο νέος μου δίσκος με κομμάτια που κυκλοφορήσαμε πρόσφατα και αγαπήθηκαν πολύ αλλά και νέα τραγούδια.

Όσο για τις εμφανίσεις μας είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξεκινά το πρώτο μέρος της Ευρωπαικής μας περιοδείας από 14 Οκτωβρίου -26 Οκτωβρίου σε Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και Ολλανδία. Οι συναυλίες είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας. Τώρα ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στη σκηνή. Όταν επιστρέψουμε θα συνεχίσουμε συναυλίες και σε άλλες αγαπημένες πόλεις της χώρας μας, ενώ φυσικά θα ταξιδέψω και στην Κύπρο.

Τι θα συμβούλευες έναν νέο που ξεκινά τη διαδρομή του στο τραγούδι;

Τίποτα δεν μπορεί να καταφέρει κανείς χωρίς δουλειά και προσπάθεια. Να αγαπά λοιπόν αυτό που κάνει, να μην απογοητεύεται και να προσπαθεί με επιμονή και υπομονή. Τα υπόλοιπα θα έρθουν…

Πληροφορίες συναυλίας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Βεάκειο

21.00

Συνεργάτες

Μελίνα Μακρή: τραγούδι

Σόλωνας Αποστολάκης: πλήκτρα, ενορχηστρώσεις

Ιάσων Μαυρογεώργος: κιθάρες

Σπύρος Μάζης: μπάσο

Τσόλης Δημήτριος: τύμπανα

Κυριάκος Πέτρου:βιολί

Οι τεχνικοί ήχου: Μωραΐτης Αντώνης και Πανταζής Φώτης

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024