
Φίλης: Να επανέλθει ο σχεδιασμός του 2019 για το μετρό στα Εξάρχεια – Να προστατευθεί η πλατεία
«Όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιήθηκε πόσο λάθος ήταν ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό για σταθμό στην πλατεία, αυτός άλλαξε. Και μετά από διάλογο και συγκρότηση σχετικής Επιτροπής που εξέτασε τρεις εναλλακτικές λύσεις, κατέληξε να χωροθετηθεί ο σταθμός στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα»
Την επαναφορά του σχεδιασμού του 2019 για την κατασκευή σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια, στην συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης εκφράζοντας τη στήριξη του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή του σταθμού στην πλατεία των Εξαρχείων.
Οι εκλογές του 2019 τα άλλαξαν όλα
Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Παιδείας «όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιήθηκε πόσο λάθος ήταν ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό για σταθμό στην πλατεία, αυτός άλλαξε. Και μετά από διάλογο και συγκρότηση σχετικής Επιτροπής που εξέτασε τρεις εναλλακτικές λύσεις, κατέληξε να χωροθετηθεί ο σταθμός στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα».
- Διαβάστε επίσης Εξάρχεια: Απομακρύνθηκε από τη πλατεία το άγαλμα φανοστάτης – Συλλήψεις και προσαγωγές από την αστυνομία
Ο κ. Φίλης προσθέτει δε ότι «οι εκλογές του 2019 τα άλλαξαν όλα. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να επανέλθει, με πρόσθετο διάλογο και τη συνδρομή επιστημόνων και των φορέων τους. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΝΔ με την προσφυγή της στη βία, ακυρώνει κάθε διάλογο, επιλέγοντας να τσιμεντοποιήσει την πλατεία, με προφανή ιδεολογικά κίνητρα».
Αστυνομική βία
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Φίλη στο facebook έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση της αστυνομικής βίας, των υποκλοπών και της ακρίβειας, μετά τα χημικά στη μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη και τις αποτυχημένες απόπειρες να εγκαταστήσει νέο αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστήμια, χτύπησε τη μεγάλη διαδήλωση των κατοίκων Εξαρχείων. Που διαδήλωναν ειρηνικά κόντρα στην απόφασή της να καταστρέψει την πλατεία τους αντί να αναζητήσει άλλη λύση για την κατασκευή του μετρό.
Ιδεολογικά κίνητρα της ΝΔ
»Στο σημείο αυτό, θυμίζω: όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιήθηκε πόσο λάθος ήταν ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό για σταθμό στην πλατεία, αυτός άλλαξε. Και μετά από διάλογο και συγκρότηση σχετικής Επιτροπής που εξέτασε τρεις εναλλακτικές λύσεις, κατέληξε να χωροθετηθεί ο σταθμός στη συμβολή Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.
»Οι εκλογές του 2019 τα άλλαξαν όλα.
»Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να επανέλθει, με πρόσθετο διάλογο και τη συνδρομή επιστημόνων και των φορέων τους. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΝΔ με την προσφυγή της στη βία, ακυρώνει κάθε διάλογο, επιλέγοντας να τσιμεντοποιήσει την πλατεία, με προφανή ιδεολογικά κίνητρα.
Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την πλατεία
»Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων! Ζητάμε να απομακρυνθούν αμέσως τα ΜΑΤ από την πλατεία και να σταματήσει η περίφραξη και η καταστροφή της. Το έργο του μετρό να προχωρήσει, η ιστορική πλατεία να προστατευτεί.
»Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και θα φύγει. Με τους αγώνες του λαού σήμερα και με την ψήφο του σύντομα στις εκλογές».
- Ντέιβ Τσάπελ εναντίον Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – Τα «πολιτικοποιημένα αστεία»
- Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων: Μία μέρα για εκείνους που «σαπίζουν» στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς δικαιοσύνη
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους
- Αρβανίτης: Η κτηνοτροφία και η οικονομία της Λέσβου καταστρέφονται
- Ο πρόεδρος Αούν προχώρησε σε διάγγελμα με αιχμές εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ


