Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Βήμα της Κυριακής, ένα βιβλίο για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Στο Βήμα της Κυριακής, ένα βιβλίο για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

«Το διακύβευμα: Η έκκλησή μου για ειρήνη και ελευθερία»

Αυτή την Κυριακή με το «Βήμα»:

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

«Το διακύβευμα: Η έκκλησή μου για ειρήνη και ελευθερία»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το τελευταίο βιβλίο του μεγάλου πολιτικού για την παγκόσμια κρίση που βιώνουμε.

Η κούρσα των εξοπλισμών, ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, η ένταση Ρωσίας-Δύσης, η περιβαλλοντική κρίση, η απειλή ασθενειών, η άνοδος του λαϊκισμού, η παρακμής της Δημοκρατίας.
Και η έκκλησή του για ειρήνη και ελευθερία.

Τριάντα χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσυρθεί από τη συνθήκη αφοπλισμού με τη Ρωσία, η Ευρώπη διαλύεται, η Κίνα εκτινάσσεται προς τα εμπρός και ένα κύμα εθνικισμού και λαϊκισμού αποσταθεροποιεί τους καθιερωμένους πολιτικούς θεσμούς και θέτει σε κίνδυνο τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με κόπο. Επιπλέον, η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανακουφίσει απότομα την ευθραυστότητα της παγκόσμιας τάξης και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να διολισθήσει στο χάος.

Εν όψει αυτής της επικίνδυνης και απρόβλεπτης κατάστασης πραγμάτων, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος μεγάλος πολιτικός της επανάστασης του 1989, έγραψε αυτό το σύντομο βιβλίο για να μας προειδοποιήσει για τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε τώρα και να μας παροτρύνει όλους, πολιτικούς ηγέτες και πολίτες, να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Επικεντρώνεται στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, όπως η ανανέωση της κούρσας εξοπλισμών και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πυρηνικού πολέμου, η νέα ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση, η παγκόσμια απειλή ασθενειών και επιδημιών, η άνοδος του λαϊκισμού και της παρακμής της δημοκρατίας. Υποστηρίζει ότι οι ιδιοτελείς πολιτικές και οι στενόμυαλες πολιτικές που στοχεύουν στην επιδίωξη των εθνικών συμφερόντων παίρνουν τη θέση των πολιτικών αρχών και επισκιάζουν το όραμα ενός ελεύθερου και δίκαιου κόσμου για όλους τους λαούς. Προσφέρει την άποψή του για το πού οδεύει η Ρωσία και προτρέπει τους πολιτικούς ηγέτες στη Δύση να αναγνωρίσουν ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης απαιτεί το θάρρος της αληθινής ηγεσίας και τη δέσμευση για γνήσιο διάλογο και κατανόηση και από τις δύο πλευρές.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να έχουν καθαρά εθνικό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να βασίζονται σε μια συλλογική προσπάθεια στην οποία οι πολιτικοί ηγέτες παραμερίζουν τις διαφορές τους και συνεργάζονται για να προωθήσουν την ανθρώπινη ασφάλεια όλων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024