Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίστοφ Φρόιντ: Ο «εγκέφαλος» της Σάλτσμπουργκ που θα χτίσει τη… νέα Τσέλσι

Κρίστοφ Φρόιντ: Ο «εγκέφαλος» της Σάλτσμπουργκ που θα χτίσει τη… νέα Τσέλσι

Ο Τοντ Μπόλι βρήκε έναν από τους πυλώνες της νέας Τσέλσι. Ο «εγκέφαλος» της Σάλτσμπουργκ, Κρίστοφ Φρόιντ, αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή των «μπλε» οι οποίοι μπαίνουν για τα καλά σε μια new era.

Η πρώτη πολύ μεγάλη κίνηση του Τοντ Μπόλι δεν έγινε στη μεταγραφική περίοδο. Παρότι δαπάνησε 300+ εκατομμύρια για τους «μπλε» με το… καλησπέρα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι προχώρησε στη «βόμβα» απομακρύνοντας τον Τόμας Τούχελ λίγες ημέρες μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Δύο 24ωρα αργότερα, η Τσέλσι ανακοίνωσε την πρόσληψη του νέου προπονητή της, με τη νέα ιδιοκτησία να δίνει τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας του κλαμπ στον Γκρέιαμ Πότερ.

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που μίλησαν για ένα σχέδιο το οποίο ο Μπόλι και η… παρέα του το είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό, με τη μεταγραφή του Μαρκ Κουκουρέγια να ενισχύει ακόμα περισσότερα τη θεωρία αυτή.

Η μεγάλη συμφωνία με τον «εγκέφαλο» της Σάλτσμπουργκ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του συλλόγου, δίνουν ακόμα περισσότερη «δύναμη» στις φωνές αυτές. Όπως προκύπτει από το αγγλικό ρεπορτάζ, η Τσέλσι έχει ήδη συμφωνήσει με τον Κρίστοφ Φρόιντ, για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου.

Ένας ρόλος που είναι κενός στην Τσέλσι εδώ και περίπου πέντε χρόνια, όταν αποχώρησε ο Εμενάλο. Ποιος είναι ωστόσο ο Φρόιντ και γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί και η σημαντικότερη της νέας εποχής, την οποία ο Τοντ Μπόλι προσπαθεί να φέρει όσο νωρίτερα γίνεται.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι τα τελευταία χρόνια το «Α και το Ω» της Σάλτσμπουργκ. Ενός συλλόγου ή καλύτερα ενός ολόκληρου οργανισμού, που βασίζεται πολύ στις στατιστικές αναλύσεις και τα data.

Ό,τι ακριβώς θέλει ο Τοντ Μπόλι. Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι ένας άνθρωπος που κεντράρει πάρα πολύ στους αριθμούς, κάτι που έχει φέρει και την επιτυχία στην ομάδα του στο μπέιζμπολ.

Στον οργανισμό της Red Bull είναι γνωστό ότι όλες οι αποφάσεις περνάνε πάνω από τους αριθμούς και τα data. Κάτι που έχει φέρει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Ο Φρόιντ βρίσκεται στη Σάλτσμπουργκ από το 2006, ωστόσο το 2015 ανέλαβε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή.

Από τότε η αυστριακή ομάδα έχει καταφέρει να αναδείξει μερικούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Με κάποιες περιπτώσεις μάλιστα να εξελίσσονται και σε σούπερ σταρς.

Έρλινγκ Χάαλαντ, Σαντιό Μανέ, Νταγιό Ουπαμενακό, Ναμπί Κεϊτά, Καρίμ Αντεγιέμι και πολλοί ακόμα. Όλοι πέρασαν μέσα από τον έλεγχο του Κρίστοφ Φρόιντ.

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Φρόιντ, τα έσοδα από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών ξεπερνάνε τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο παίκτης «κλειδί» που έφερε το deal

Πως προέκυψε ωστόσο η συμφωνία ανάμεσα σε Τσέλσι και Φρόιντ. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αυστριακός, πριν από μερικές εβδομάδες είχε μια συνάντηση με τον Τοντ Μπόλι για το νέο «κανόνι» της Σάλτσμπουργκ, Μπέντζαμιν Σέσκο.

Τον 19χρονο επιθετικό της ομάδας της Red Bull, ο οποίος έχει «τρελάνει» την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, θυμίζοντας ακόμη μια περίπτωση Χάαλαντ.

Εκεί ο Μπόλι «άρπαξε» την ευκαιρία. Ο Αμερικανός μπήκε στο… ψητό και μίλησε στον Φρόιντ για το πλάνο του.

Ο Αυστριακός εντυπωσιάστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη των «μπλε» και ουσιαστικά έδωσε το «πράσινο» φως για να προχωρήσει η συμφωνία.

Πλέον όπως αναφέρει και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση η οποία δεν πρόκειται να αργήσει και πολύ…

Μετά τον Πότερ, ο Μπόλι φέρνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ακόμα έναν άνθρωπο που βλέπει τόσο το «τώρα» όσο και το «αύριο».

Ο Αμερικανός θέλει να αφήσει πίσω του τη στρατηγική Αμπράμοβιτς ο οποίος ουσιαστικά δεν εγγυόταν σε κανέναν τίποτα. Ο Μπόλι θέλει να χτίσει έναν οργανισμό που θα βλέπει και μπροστά. Αυτό που κάνει δηλαδή η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024