Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Spin Offs: Η αξία που παράγεται στο πανεπιστήμιο να μη μείνει στο ράφι

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Spin Offs: Η αξία που παράγεται στο πανεπιστήμιο να μη μείνει στο ράφι

Η προσπάθεια των φοιτητών να φτιάχνουν τις δικές τους εταιρείες και να βγάζουν την ενέργειά τους στην αγορά.

Στην προσπάθεια των φοιτητών να φτιάχνουν τις δικές τους εταιρείες και να βγάζουν την ενέργειά τους στην αγορά αναφέρθηκαν ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Σερρών, Νίκος Θεοδωράκης και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ, Βύρων Χρυσοβέργης.

Μιλώντας στο ΟΤ Forum, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, για τη σύνδεση της αγοράς με την έρευνα και την τεχνολογία, ο κ. Χρυσοβέργης παρουσίασε τη δραστηριότητα του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για το σημείο επαφής μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, της κοινωνίας και της αγοράς. Όπως είπε η μεταφορά της τεχνολογίας είναι η τρίτη αποστολή των πανεπιστημίων μετά την εκπαίδευση και την έρευνα. «Στόχος μας είναι η μεταφορά έρευνας που είναι χρήσιμη στην κοινωνία, τους πολίτες και την αγορά», σημείωσε.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι στο πεδίο του Γραφείου είναι και οι πατέντες – διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και -όπως είπε- μέρος των εσόδων πάει ξανά στα Πανεπιστήμια.

Για τις αθλητικές διοργανώσεις

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης, επεσήμανε ότι ο τεχνοβλαστός Athletopia, της οποίας είναι συνιδρυτής, αποτελεί μία πλατφόρμα που μπορεί να ψηφιοποιήσει κάθε αθλητική διοργάνωση. Ως παράδειγμα ανέφερε τον Νυχτερινό Μαραθώνιο, τονίζοντας πως ο καθένας θα μπορεί μέσω ψηφιακών μέσων να εγγράφεται, να πληρώνει και να κατεβάζει την εφαρμογή του αγώνα και στη συνέχεια να παίρνει τις φωτογραφίες και τα αποτελέσματα μεταξύ άλλων.

«Με τη δημιουργία των εταιρειών τεχνοβλαστών ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και καθηγητές να εμπορευτούν τις εφευρέσεις τους και να τις εκμεταλλευτούν επιχειρηματικά», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοβέργης το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ λειτουργεί από το 2012 και έχει επιτύχει έως σήμερα την ίδρυση 15 τεχνοβλαστών (spin offs). «Σκοπός μας είναι η αξία που παράγεται στο πανεπιστήμιο να μη μείνει στο ράφι».

Sports in

Μπιφουμά, Ποντένσε, Ζίφκοβιτς, Βόκολος: Συζητήθηκαν για διαφορετικούς λόγους

Οι πρωταγωνιστές της Κυριακής είχαν να πουν πολλά...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024