Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Επιλογή Τσίπρα το τσάκισμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Οικονόμου: Επιλογή Τσίπρα το τσάκισμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

«Θα βοηθούσε ενδεχομένως την προετοιμασία του κ. Τσίπρα για την ΔΕΘ μια αίτηση κατάθεσης επισήμων εγγράφων και στοιχείων στα αρμόδια Υπουργεία»

Τις δηλώσεις Τσίπρα κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάνοντας λόγο για ψέματα και αερολογίες.

Προτεραιότητα η ραχοκοκαλιά της οικονομίας

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, που κατά ομολογία δικών του υπουργών, τσάκισε τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από επιλογή, σήμερα επιχειρεί, με ψέματα και αερολογίες, να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της. Τα στοιχεία όμως είναι αποστομωτικά.

»Από το 2020 μέχρι και το τέλος του 2022 θα έχουν διατεθεί για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές 33 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

»Μέσα σε ένα δυσχερέστατο διεθνές περιβάλλον, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ελληνική επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

»ΥΓ: Θα βοηθούσε ενδεχομένως την προετοιμασία του κ. Τσίπρα για την ΔΕΘ μια αίτηση κατάθεσης επισήμων εγγράφων και στοιχείων στα αρμόδια Υπουργεία».

Αδιαφορία

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αδιαφορία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που έγιναν στην ΔΕΘ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με κομματικές πηγές, κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξε, «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

«Μπορεί να διαφωνούμε στο ποια είναι τα μέτρα που μπορεί κανείς να προσεγγίσει για να στηρίξει ένα κλάδο, αλλά αν δεν πιστεύουμε ότι ο κλάδος αυτός έχει λόγο ύπαρξης, αυτό είναι μια δομική διαφωνία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας τη «στάση αδιαφορίας» της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι αυτό «το είδαμε και από το σχέδιο Πισσαρίδη και το είδαμε και από μια σειρά δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα για τα ζόμπι που δεν έχουν θέση στην ελληνική οικονομία και είναι μια αντίληψη που είπε εύγλωττα ο κύριος Πέτσας: «όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, πεθαίνει»».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024