Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες στάσεις λεωφορείων με ενεργειακή αυτονομία στη Νέα Προποντίδα

Νέες στάσεις λεωφορείων με ενεργειακή αυτονομία στη Νέα Προποντίδα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την τοποθέτηση νέων έξυπνων στάσεων λεωφορείων στο Δήμο Νέας Προποντίδας και σύντομα οι παλαιές θα αντικατασταθούν με νέες ενεργειακά αυτόνομες και με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών.

Υπογράφηκε η σύμβαση στη Νέα Προποντίδα για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων στάσεων λεωφορείων με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία και αναβάθμιση των στάσεων προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Νέας Προποντίδας» με κόστος 97.029,50 € (78.249,60 € επιπλέον ΦΠΑ 24% 18.779,90 €) που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”.

Η σύμβαση περιλαμβάνει:

• Την προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση και συναρμολόγηση των στεγάστρων στις θέσεις που θα υποδειχθούν. Επισημαίνεται ότι θα προηγηθεί η αποξήλωση των παλιών στεγάστρων, όπου υφίστανται.

• Την επιστέγαση των στεγάστρων.

• Την κατασκευή διαφανών πλαισίων στην οπίσθια όψη από ανθεκτικό υλικό. Επισημαίνεται ότι σε τμήμα της πλάτης θα τοποθετηθεί ειδικό ενσωματωμένο πλαίσιο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να αναρτώνται πληροφορίες, ανακοινώσεις και χάρτες και στις δύο όψεις για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.

• Την τοποθέτηση εξοπλισμού στεγάστρου (ανακλινόμενο καθιστικό, φωτοβολταϊκό πάνελ, φωτισμός led με χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, πλαίσια αναγραφής ονομασίας της στάσης, πινακίδα της στάσης, κάδος απορριμμάτων, κλπ).

Τα στέγαστρα θα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή με λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον που θα συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης, θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους και θα εξασφαλίζουν την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις με εξαίρεση εκείνης, που θα τοποθετηθεί η πινακίδα ανάρτησης πληροφοριών, όπως διαφήμιση ή χάρτης των συγκοινωνιών ή οποιαδήποτε έντυπη πληροφόρηση.

Θα προβλεφθεί, επίσης, χώρος στάθμευσης και ελιγμών για αναπηρικό αμαξίδιο.

Το κάθε στέγαστρο θα διαθέτει κατ’ ελάχιστον 2 θύρες USB για φόρτιση smart συσκευών, ηλεκτρονικό κύκλωμα με επαρκή φωτισμό τεχνολογίας Led και θα εξασφαλίζεται πλήρως η προστασία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης καθώς και η προστασία των επιβατών από το ρεύμα.

Προς τούτο, θα κατατεθεί σχέδιο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Επίσης, θα διαθέτει ενεργειακή αυτονομία επαρκή για τη λειτουργία του φωτισμού και της φόρτισης των smart συσκευών.

Θα κατατεθεί νέα μελέτη για την επάρκεια της ενεργειακής αυτονομίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024