Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας: «Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»

Πέτσας: «Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»

Η δήλωση αυτή έγινε αφού όλοι οι δημοσιογράφοι του πάνελ στον Ant1 τον ερώτησαν γιατί το κράτος δεν επιδοτεί τα νοικοκυριά ώστε να αλλάξουν το είδος θέρμανσής του από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Τουλάχιστον κυνική  μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε ερώτηση για την ακρίβεια «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει».

Η δήλωση αυτή έγινε αφού όλοι οι δημοσιογράφοι του πάνελ στον Ant1 τον ερώτησαν γιατί το κράτος δεν επιδοτεί τα νοικοκυριά ώστε να αλλάξουν το είδος θέρμανσής του από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Τότε ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει».

Όσον αφορά την εξειδίκευση των μέτρων, ανέφερε για το επίδομα θέρμανσης τόνισε πως θα δοθεί αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και μίλησε για την επιδότηση για επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο καθώς έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου.

Σχετικά με  τις εκλογές και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί διλήμματος «Μητσοτάκης ή χάος» ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως η αναφορά έγινε για την πολιτική αστάθεια που θα έφερνε κάτι τέτοιο, ενώ το όνομα του πρωθυπουργού είναι συνυφασμένο με την πολιτική σταθερότητα.

Ηλιόπουλος: Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα

Απάντηση στην δήλωση του εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024