Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές υδροδότησης λόγω κλοπών στο Δήμο Θέρμης

Διακοπές υδροδότησης λόγω κλοπών στο Δήμο Θέρμης

Οι κλοπές εξαρτημάτων και καλωδίων υδροδότησης αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στο Δήμο Θέρμης, σύμφωνα με τον Δήμο, που ζητάει την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέσσερις νέες κλοπές καλωδίων και εξοπλισμού της ΔΕΥΑ Θέρμης και του ΔΕΔΔΗΕ έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην υδροδότηση σε διάφορες περιοχές του δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο για το οποίο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ καθώς οι κλοπές αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων πολιτών εξ αιτίας των συνεπακόλουθων διακοπών στην υδροδότηση.

Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, άγνωστοι αφαίρεσαν καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, ελάχιστα μέτρα πριν από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΘ στο Πλαγιάρι με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κατά συνέπεια και η υδροδότηση. Οι καλωδιώσεις αντικαταστάθηκαν, αλλά ελάχιστες ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου του μήνα οι δράστες αφαίρεσαν εκ νέου τα καλώδια από το ίδιο αντλιοστάσιο.

Ανάλογη κλοπή έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε υδρευτική γεώτρηση η οποία βρίσκεται στην περιοχή επέκτασης Θέρμης με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή υδροδότησης. Τέλος, πριν από μερικές ημέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ραιδεστό.

Η ΔΕΥΑΘ δια του προέδρου της Δαμιανού Ζελελίδη έχει ενημερώσει γι’ αυτά τα νέα συμβάντα την Ελληνική Αστυνομία και σήμερα προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας των Βασιλικών. Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουλίου ο δήμαρχος Θέρμης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Τσίχλη, προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων και Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο γραφείο του, στο δημαρχείο, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Νωρίτερα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει για το θέμα αυτό και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε εξηγήσει στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο δήμος Θέρμης αντιμετωπίζει προβλήματα στην υδροδότηση εξ αιτίας αλλεπάλληλων κλοπών εξοπλισμού, τόσο της ΔΕΥΑ Θέρμης, όσο και του ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε για άλλη μια φορά την παρέμβαση τους.

Ο δήμαρχος Θέρμης είχε ενημερώσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι μόνον μέσα στον Ιούνιο είχαν σημειωθεί 13 κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024