Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία: Είναι ασφαλές να πάνε τα παιδιά χωρίς μάσκες; Οι εκτιμήσεις Βασιλακόπουλου

Σχολεία: Είναι ασφαλές να πάνε τα παιδιά χωρίς μάσκες; Οι εκτιμήσεις Βασιλακόπουλου

Είμαστε γενικώς σε μία κατάσταση στην οποία η πιθανότητα πλέον να έρθουμε σε επαφή με κρούσμα μειώνεται βδομάδα με τη βδομάδα.

«Τα σχολεία ανοίγουνπερίπου υπό ιδανικές προϋποθέσεις από πλευράς επιδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας με αφορμή το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

«Έχει τεράστια σημασία ότι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα υπάρχει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαστε στην έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης. Στην προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ ο συντελεστής μετάδοσης ήταν 0,85 που σημαίνει ότι και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες προβλέπεται σαφέστατη αποκλιμάκωση. Το ίδιο συμβαίνει και για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Άρα, είμαστε γενικώς σε μία κατάσταση στην οποία η πιθανότητα πλέον να έρθουμε σε επαφή με κρούσμα μειώνεται βδομάδα με τη βδομάδα. Αυτό φαίνεται και από τους σκληρούς δείκτες. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Δεν προσπαθώ να πω αυτό. Προσπαθώ να πω ότι ορθώς ανοίγουμε τα σχολεία μας με τον τρόπο που τα ανοίγουμε. Δεν θα ήταν χρήσιμο αυτή τη στιγμή – γιατί δεν επιβάλλεται επιδημιολογικά- να στείλουμε τα παιδιά μας με μάσκες», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Open.

Άνοιγμα σχολείων: Το πρωτόκολλο ασφαλείας

Σημειώνεται πως χωρίς μάσκες και τεστ θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, μετά από εισήγηση των ειδικών και «πράσινο φως» της κυβέρνησης. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε και το σχετικό ΦΕΚ που ορίζει αναλυτικά τα μέτρα.

Ωστόσο, όπως προβλέπει το ΦΕΚ, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν ένα τεστ εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, δηλαδή rapid test ή PCR test, μία φορά την εβδομάδα.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024