Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο αββαείο του Ουέστμινστερ η κηδεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο αββαείο του Ουέστμινστερ η κηδεία της

Από την εποχή του Γεωργίου του Γ' και μετά όλες οι κηδείες των Βρετανών μοναρχών τελούνται παραδοσιακά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ

Μια ανατροπή επιφύλασσε ακόμα και μετά θάνατον η βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου η κηδεία της Ελισάβετ – έπειτα από δική της απόφαση όσο βρισκόταν εν ζωή – θα πραγματοποιηθεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ «σπάζοντας» την παράδοση 200 και πλέον ετών.

Από την εποχή του Γεωργίου του Γ’ και μετά όλες οι κηδείες των Βρετανών μοναρχών τελούνται παραδοσιακά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, όπως έγινε και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όπου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου

Σύμφωνα με τους Times η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε η δική της κηδεία να τελεστεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ διότι θεωρούσε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια θα ταφεί στο παρεκκλήσι του πύργου Ουίνδσορ.

Οι βασιλικές κατοικίες — κάποιες από τις οποίες είναι ανοικτές στο κοινό, όπως τα μουσεία στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Μπαλμόραλ στη Σκωτία και το Σάντριγχαμ στην ανατολική Αγγλία– θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ημέρα της κηδείας, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του νέου βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ’.

Οι σημαίες σε αυτά θα κυματίζουν μεσίστιες ως τις 08:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) της ημέρας που λήγει το βασιλικό πένθος.

Οι πολίτες καλούνται να αφήσουν λουλούδια στις βασιλικές οικίες σε όλη τη Βρετανία, αλλά δεν θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, με τα μηνύματα να στέλνονται μόνο διαδικτυακά.

Αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, τα μεγάλα καταστήματα είναι σήμερα κλειστά, ενώ οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους της Βρετανίας και τα ταχυδρομεία ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024