
O OT στη ΔΕΘ – Νίκας: Οι δυνατότητες ανάπτυξης για την Πελοπόννησο είναι λαμπρές – Τι είπε ο περιφερειάρχης για τον σταθμό της Μεγαλόπολης
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μίλησε στον ΟΤ για το στοίχημα της απλιγντιοποίησης και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης
Για τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας, το στοίχημα της απολιγνιτοποίησης αλλά και τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου μίλησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο OT Forum που μεταδίδεται ζωντανά από την 86η ΔΕΘ.
Όπως είπε ο κ. Νίκας είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πελοπόννησος να είναι θωρακισμένη ενεργειακά και σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν και θα αναπτυχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ενεργειακή ασφάλεια είναι σημαντική για το αναπτυξιακό μέλλον που σύμφωνα με τον κ. Νίκα μπορεί να είναι λαμπρό, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια που αν και από τις πιο φτωχές της Ευρώπης, έχει πολλές δυνατότητες.
Τα βήματα ανάπτυξης
«Έχουμε 10 σημεία που είναι παγκοσμίως γνωστά», ανέφερε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι ένα από τα πλέον σημαντικά κεφάλαια στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Πελοποννήσου. «Ξεδιπλώνουμε μια στρατηγική που είχε παγώσει τα δύο χρόνια της πανδημίας. Επενδύουμε στη γευσιγνωσία, έχουμε αναπτύξει πέντε info σημεία που ο καθένας μπορεί να πάρει απαντήσεις ή να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το οδικό μας δίκτυο».
Σχετικά με το οδικό δίκτυο ο κ. Νίκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση Πύλου – Καλαμάτας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι διατέθηκαν πέντε προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ το πρόβλημα του οδικού δικτύου δεν λύθηκε.
Η απολιγνιτοποίηση συνεχίζει να είναι ο στόχος
Αναφορικά με την πρόκληση απολιγνιτοποίησης ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η εισβολή στην Ουκρανία μας πάει πίσω, αλλά πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι με τον λιγνίτη χρειάζεται να τελειώνουμε. Εξάλλου η Μεγαλόπολη δεν έχει πλέον λιγνίτη, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης και αποκατάστασης της περιοχής.
«Σε συνεργασία με το ελεύθερο πανεπιστήμιο προωθούμε σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής στα οποία περιλαμβάνεται η δημιουργία σχολής και πάρκου για αθλητικές δραστηριότητες. Υπάρχουν ήδη 12 επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή υπάρχει η σχετική επιδότηση που βοηθά. Επιπλέον αντικαθιστούμε τις στέγες από αμίαντο σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο. Όλα αυτά είναι καθοριστικά βήματα για την ανάπτυξη της περιοχής», είπε ο κ. Νίκας και πρόσθεσε:
«Καθώς υπάρχουν τα χρήματα η Μεγαλόπολη μπορεί να συνεχίσει να είναι ένα ενεργειακό και κυρίως συγκοινωνιακό κέντρο που θα συνδέει την κεντρική με τη δυτική και ανατολική Πελοπόννησο».
Η συνέντευξη του Παναγιώτη Νίκα στον ΟΤ
- Βολιβία: Δικαστήριο κλήτευσε τον πρώην πρόεδρο Μοράλες σε δίκη κατηγορούμενος για εμπορία ανήλικης
- Τα Στενά του Ορμούζ είναι «εξίσου πολύτιμα με την ατομική βόμβα», λέει σύμβουλος του Μοτζταμπά Χαμενεΐ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ τάσσεται από την Ουάσιγκτον υπέρ της διαπραγμάτευσης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα drone αυτοκτονίας made in kiev
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το “BBB” για την ελληνική οικονομία
