Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι μηχανισμός απειλής, ανεξήγητη η στάση της

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι μηχανισμός απειλής, ανεξήγητη η στάση της

Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας, επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος που καταφέρθηκε εκ νέου κατά της Ελλάδας.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, καθώς χαρακτήρισε τη χώρα «μηχανισμό απειλής».

«Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400;» ανέφερε κατά την ομιλία του ο τούρκος πρόεδρος.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης σε βάρος της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε βάζοντας στο «τραπέζι» ξανά όλα τα θέματα:

«Νομίζω ότι τα σημεία που έχω εκφράσει και το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι εξαιρετικά σαφή. Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ανεξήγητη.

Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300.

Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400;

Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν λένε τίποτα γι αυτό.

Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες.

Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η ίδρυση βάσεων. Η Αμερική οδηγεί σε αυτό. Εάν έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Πρόεδρο, όταν πάμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα αναφερθούν τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το σημείο και θα μιλήσουμε για αυτά τα θέματα.

Από την άλλη, υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των ναυτικών δικαιοδοσιών.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορει να γίνει αποδεκτό. Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, εργάζονται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη.

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα.

Αντιλαμβάνομαι ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024