Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωνιανά: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες για την τεράστια ποσότητα χασίς

Ζωνιανά: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες για την τεράστια ποσότητα χασίς

Ο εισαγγελέας άσκησε και στους πέντε κατηγορούμενους διώξεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι πέντε συλληφθέντες για την τεράστια ποσότητα χασίς, που βρέθηκε στο υπόγειό τους στα Ζωνιανά μετά από αστυνομική επιχείρηση, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν την Δευτέρα 12 ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε και στους πέντε κατηγορούμενους διώξεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης: Το αλεύρι έκρυβε… 47 εκατ. ναρκωτικά χάπια

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 20χρονο και τον 36χρονο, που είχαν συλληφθεί την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά.

Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν στον 46χρονο πατέρα του 20χρονου, καθώς και στα δύο αδέλφια του, 21 και 17 ετών, που παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στην Αστυνομία  του Ρεθύμνου. Όλοι βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι και την απολογία τους στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι τρεις που αναζητούνταν, μέλη γνωστής οικογενείας, εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκαν συνοδεία δικηγόρου, με τις Αρχές να τους συλλαμβάνουν.

Την ίδια ώρα, από χθες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας ο 31χρονος και ο 20χρονος. Και οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι του 46χρονου, βρέθηκε το υπόγειο με την τεράστια ποσότητα χασίς, αλλά και τα απλωμένα αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης.

Ένταση κατά την αστυνομική επιχείρηση

Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Ζωνιανά την Τετάρτη, για να αποτρέψουν την έρευνα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», στις 5.30 όταν κάτοικοι των Ζωνιανών αντελήφθησαν την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα τα οποία και αντέδρασαν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Απωθήθηκαν ωστόσο από τους ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι κατά τις πληροφορίες έκαναν και χρήση δακρυγόνων.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τις δύο κατ’ οίκον έρευνες όπου βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά, καθώς και αποξηραντήριο κάνναβης.

Τα ευρύματα

Σε έλεγχο που έγινε σε άλλες οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δενδρύλλια κάνναβης, οπλισμός καθώς και χρήματα.

Συνολικά οι Αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα, 4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 221 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, ανευρέθηκαν τέσσερις φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούνταν συνολικά 100 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, οι κάτοχοι των οποίων αναζητούνται.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024