Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρύνη Αρβανίτη: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της ηθοποιού

Φρύνη Αρβανίτη: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της ηθοποιού

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 78 ετών

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος με τον θάνατο της Φρύνης Αρβανίτη.

Η ηθοποιός, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και είχε υποδυθεί ρόλους που άφησαν ιστορία, άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μεγάλη μάχη με τον κοροναϊό.

Συγγενείς και φίλοι θα της πουν το τελευταίο αντίο σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Κοιμητήριο Περιστερίου Αναπαύσεως, στις 11:30.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ανέφερε:

«Όσοι θέλουν να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη μας Φρύνη Αρβανίτη που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες μέρες, ας έρθουν στο Κοιμητήριο Περιστερίου Αναπαύσεως 35 κοντά στο μετρό Ανθουπολης. Πέμπτη στις 11.30 το πρωί να πούμε Καλό ταξίδι όλοι μαζί στην φίλη μας».

H ανακοίνωσή του

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν αυτός που έκανε γνωστή και την είδηση του θανάτου της.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε μόλις από την κόρη της ότι έφυγε από κοντά μας ή αξιαγάπητη φίλη και συνάδελφος Φρύνη Αρβανίτη μετά από μεγάλη μάχη με τον κοροναϊό…Ένα καλοκάγαθο πλάσμα, ακομπλεξάριστη, που έδωσε τόσους σπαρταριστούς ρόλους στο Θέατρο και την τηλεόραση! Πάντα με τον καλό λόγο ήταν για όλους! Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Φρύνη….», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποια ήταν η Φρύνη Αρβανίτη

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80, στην ακμή της βιντεοκασέτας ενώ ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν πολλές φορές.

«Ο Στάθης Ψάλτης με είχε σε όλα τα θεατρικά του έργα και σε όλα τα κινηματογραφικά. Αν δεν είχες να πληρώσεις το ρεύμα, σου το πλήρωνε ο Στάθης. Αν δεν είχες να πάρεις τρόφιμα, σου τα έπαιρνε ο Στάθης. Δεν έχω δει πιο ανοιχτοχέρη άνθρωπο στη ζωή μου», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της για τον Στάθη Ψάλτη.

Μεταξύ άλλων, είχε παίξει στις σειρές Λωξάντρα, Οδός Ανθέων, Οι Αυθαίρετοι, Το Ρετιρέ, Εμείς κι Εμείς, Άκρως Οικογενειακόν.

Επίσης, είχε συνεργαστεί με θιάσους όπως των Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου, όπου ερμήνευσε ευρύ ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024