Έβρος: Το σχέδιο Ακρίτας για τη θωράκιση των συνόρων – Δείτε το βίντεο
Το συγκεκριμένο βίντεο θα παρουσιαστεί επίσημα στο περίπτερο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας στη ΔΕΘ.
«Σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα- Σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή- Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα από οποιοδήποτε σημείο της», είναι το μήνυμα που περιλαμβάνεται σε ένα βίντεο μόλις 59 δευτερολέπτων για το σχέδιο «Ακρίτας» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι σε εξέλιξη για την θωράκιση των συνόρων, μετά την έξαρση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις προσπάθειες εισόδου παράτυπων μεταναστών κυρίως από τον Έβρο.
Το συγκεκριμένο βίντεο θα παρουσιαστεί επίσημα στο περίπτερο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας στη ΔΕΘ, μαζί με υλικό με τις άλλες δράσεις στον τομέα της Τάξης και Ασφάλειας.
Το βίντεο ξεκινάει με απειλές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνεχίζει με δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.
«Τι είπαμε; Είπαμε πως είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τις πύλες», είναι η δήλωση του Ερντογάν και ακολουθεί ο Πρωθυπουργός:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση, το 2020 τον Μάρτιο συγκεκριμένα, τα ανατολικά της σύνορα δέχτηκαν συνεχείς απόπειρες εισβολών δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία».
Οι θέσεις της Ελλάδας εκφράζονται από τον κ. Θεοδωρικάκο:
«Η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα από οποιοδήποτε σημείο της».
Παράλληλα προβάλλονται σε τίτλους οι άξονες του σχεδίου «Ακρίτας» και το βίντεο ολοκληρώνεται με το μήνυμα: «Σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα- Σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή».
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος χτες στον Έβρο, όπου επιθεώρησε τα σημεία επέκτασης του φράχτη και παρέλαβε 5 νέα οχήματα για την φύλαξη των συνόρων, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας», που έχει ξεκινήσει, τονίζοντας ότι είναι «ένα σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ένα σχέδιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής».
Οι τέσσερις βασικοί άξονες του σχεδίου, οι οποίοι προβάλλονται επιγραμματικά στο βίντεο, όπως τους έχει ήδη ανακοινώσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι:
Επέκταση του φράκτη στον Έβρο μέχρι 140 χιλιομέτρων, ως «φραγή» σε κάθε ασύμμετρη απειλή,
Ενδυνάμωση, εκπαίδευση, έμπρακτη στήριξη του προσωπικού και 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων,
Αναβάθμιση και επέκταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού επιτήρησης, με τα πλέον σύγχρονα μέσα,
Ενημέρωση και συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, με ισχυρή προβολή της αλήθειας διεθνώς, μέσω ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών.
- ΗΠΑ: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Όστιν – Αναφορές για τραυματίες
- Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη – Πυροβόλησαν 28χρονο
- Η διπλωματία του Λανουά με τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- «Στρακαστρούκες»: Η παράσταση του Δημήτρη Σαμόλη ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Για ποιες επιχειρήσεις γίνεται υποχρεωτικό το ψηφιακό δελτίο αποστολής
- Ο γρήγορος ύπνος πριν το μεσημέρι κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσους νομίζεις
- Ο Τραμπ περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών – «Η ταχύτητα του δράστη ήταν εντυπωσιακή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442