Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο θέρμανσης: Κίνητρα για την επιστροφή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κίνητρα για την επιστροφή του

Η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης αποτελεί ένα από τα μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ

Την παροχή κινήτρων για επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης μελετά η κυβέρνηση.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει, είναι η θέσπιση κινήτρων για την υποκατάσταση του φυσικού αερίου με πετρέλαιο.

Όπως εξηγούν πηγές του Μαξίμου στις 25 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν κανονικά οι επιδοτήσεις του Οκτωβρίου για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι παράγοντες

Ωστόσο δύο παράγοντες αναμένεται να καθορίσουν τη μορφή και το εύρος των ενισχύσεων από τον επόμενο μήνα κι έπειτα:

  • Οι αποφάσεις της Κομισιόν για τα μέτρα ελέγχου των τιμών ενέργειας. Οι διαρροές των Βρυξελλών δείχνουν την κατεύθυνση της χορήγησης επιδοτήσεων σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Η ανάγκη για θέρμανση τους χειμερινούς μήνες.

Τα δεδομένα αυτά καθώς και η επικράτηση της κεντρικής ιδέας για εξοικονόμηση ενέργειας αναμένεται, λένε οι πληροφορίες του ΟΤ, να κλειδώσουν και τις αποφάσεις για την πολιτική στήριξης των νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Η ανάγκη να περιοριστεί η χρήση φυσικού αερίου, πολύτιμου καυσίμου για την ηλεκτροπαραγωγή, πιθανόν να οδηγήσει στην αύξηση των ενισχύσεων για τη χρήση πετρελαίου προκειμένου να θερμανθούν τα νοικοκυριά. Δηλαδή το ντίζελ να υποκαταστήσει σημαντικές ποσότητες ρεύματος για την θέρμανση των σπιτιών.

Το επίδομα θέρμανσης

Η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης αποτελεί ένα από τα μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται αύξηση τουλάχιστον 20% του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με τη περσινή σεζόν και ταυτόχρονα διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων στην περιοχή των 40.000 έως 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας όπως ισχύει σήμερα για το επίδομα καυσίμων (fuel pass).

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα από τους πιο δύσκολους χειμώνες για τα νοικοκυριά εκτιμώντας ότι η τιμή του πετρελαίου  θέρμανσης που θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου θα είναι 50% – 55% υψηλότερη από πέρυσι ενώ ακόμα χειρότερη θα είναι η κατάσταση με το φυσικό αέριο λόγω του άλματος των διεθνών τιμών.

Σημειώνεται ότι πέρυσι το επίδομα θέρμανσης που κυμαίνονταν από 100-750 ευρώ έλαβαν  827.575 δικαιούχοι, στους οποίους καταβλήθηκαν 166 εκατ. ευρώ περίπου με το μέσο ποσό της επιδότησης να ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024