Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nord Stream: Από τι εξαρτηθεί η επαναλειτουργία του -  Τι αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της Gazprom

Nord Stream: Από τι εξαρτηθεί η επαναλειτουργία του – Τι αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της Gazprom

Χθες, για μία ακόμη φορά, η Ρωσία συνέχισε τα «παιχνίδια» με το φυσικό αέριο

Η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αγωγού μεταφοράς αερίου Nord Stream από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή αγορά δεν θα καταστεί εφικτή προτού η Siemens Energy επισκευάσει ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο Βιτάλι Μαρκέλοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Μάλλον θα έπρεπε να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στη Ζίμενς, πρέπει να επισκευάσει εξοπλισμό πρώτα», ανέφερε ο κ. Μαρκέλοφ ερωτηθείς σχετικά με τον αγωγό της Γκαζπρόμ στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής στο ρωσικό λιμάνι Βλαδιβοστόκ.

Χθες, για μία ακόμη φορά, η Ρωσία συνέχισε τα «παιχνίδια» με το φυσικό αέριο σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι Ευρωπαίοι ευθύνονται για την αναστολή λειτουργίας του Nord Stream.

Η Κομισιόν πάντως, διαμήνυσε χθες στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η η Ευρώπη θα νικήσει και δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς του.

Ειδικότερα, σκληρή απάντηση στον εκβιασμό του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της Ευρώπης το φυσικό αέριο, έδωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές. Θα αποτύχει», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

Στην ίδια ανάρτηση, η φον ντερ Λάιεν σημειώνει πως η Ευρώπη θα νικήσει και πως η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις, για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Σε δεύτερη ανάρτησή της, μάλιστα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται στην πρόταση της ΕΕ, που θα έχει ως στόχο τα εξής:

Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.
Βοήθεια στους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα.
Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας, οι οποίες συνδέονται με την αστάθεια.

Αντιδράσεις στη Ρωσία για το πετρέλαιο

Η Ρωσία θα αντιδράσει στην επιβολή διατίμησης στο πετρέλαιό της διαθέτοντας μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων που παράγει στην Ασία, τόνισε σήμερα ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, ο Νικολάι Σουλγκίνοφ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024