Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Gazprom: Η επανέναρξη του Nord Stream 1 εξαρτάται από τη Siemens Energy

Gazprom: Η επανέναρξη του Nord Stream 1 εξαρτάται από τη Siemens Energy

Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον της χειρότερης ιστορικά κρίσης εφοδιασμού σε φυσικό αέριο, με τις τιμές της ενέργειας να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη

Ο μεγαλύτερος αγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη δεν θα επανεκκινήσει την τροφοδοσία με αέριο μέχρι ότου η Siemens Energy επισκευάσει ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Bιτάλι Μαρκέλοφ, στο Reuters την Τρίτη.

Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον της χειρότερης ιστορικά κρίσης εφοδιασμού σε φυσικό αέριο, με τις τιμές της ενέργειας να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και τους Γερμανούς εισαγωγείς να συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο δελτίων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη μείωση των ροών της Ρωσίας προς τη Δύση.

«Θα παραμείνει κλειστός»

Η Gazprom GAZP.MM ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο αγωγός Nord Stream 1, η κύρια οδός ανεφοδιασμού της Ευρώπης, θα παραμείνει κλειστός, καθώς ένας στρόβιλος σε σταθμό συμπίεσης είχε διαρροή λαδιού, εκτινάσσοντας τις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στα ύψη.

Όταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του ο Nord Stream 1, ο Markelov είπε στο Reuters στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο ρωσικό λιμάνι του Βλαδιβοστόκ: “Θα πρέπει να ρωτήσετε τη Siemens. Πρέπει πρώτα να επισκευάσουν τον εξοπλισμό.” Η Siemens Energy είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν τις έχουν ανατεθεί από την Gazprom εργασίες συντήρησης στον στρόβιλο, όπου φέρεται να υπάρχει διαρροή λαδιού κινητήρα, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Η εταιρεία, με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν αντιλαμβάνεται τον τρόπο με τον οποίο η Gazprom παρουσιάζει την κατάσταση.

Η Siemens είπε ότι η διαρροή λαδιού στον τελευταίο στρόβιλο που απομένει σε λειτουργία στο σταθμό συμπίεσης Portovaya δεν αποτελούσε λόγο για να παραμείνει κλειστός ο αγωγός.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024