Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο: Ανοδος στις τιμές, μετά τη μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Ανοδος στις τιμές, μετά τη μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς προκαλεί η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει οριακά την παραγωγή

Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς προκαλεί η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, γνωστού ως ΟΠΕΚ+ να μειώσει οριακά την παραγωγή.

Ειδικότερα, το Brent παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο κατά 2,8% στα 95,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού τύπου WTI αυξήθηκε κατά 2,7% στα 89,18 δολάρια το βαρέλι. «Η προσφορά πρέπει να αντιστοιχεί στη ζήτηση», απάντησε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος στην απόφαση του ΟΠΕΚ+.

Διαβάστε επίσης – Ρωσία: Τέλος το πετρέλαιο στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν στην τιμή

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τιμές είχαν σκαρφαλώσει πάνω από 3%, σχεδόν 4 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά τα σχόλια του Λευκού Οίκου ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του ενεργειακού εφοδιασμού, βελτίωσε την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι τιμές πετρελαίου είχαν υποχωρήσει τους τελευταίους τρεις συνεχόμενους μήνες, αφού «άγγιξαν» πολυετή υψηλά τον Μάρτιο, λόγω των ανησυχιών ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων και τα lockdown λόγω κορωνοϊού σε τμήματα της Κίνας, του κορυφαίου εισαγωγέα αργού στον κόσμο, μπορεί να επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Το «χαστούκι» στον Μπάιντεν

Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά μόλις 100.000 βαρέλια την ημέρα, μια ώθηση που ερμηνεύτηκε ευρέως ως απόρριψη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

Ο ΟΠΕΚ+ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση της Δευτέρας να επιστρέψει στα επίπεδα παραγωγής του Αυγούστου οφείλεται στο ότι η ανοδική προσαρμογή «προοριζόταν μόνο για τον Σεπτέμβριο».

Οι παραγωγοί πετρελαίου συμφώνησαν επίσης ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν ανά πάσα στιγμή για να προσαρμόσουν την παραγωγή πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 5 Οκτωβρίου.

Το Ιράν

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά την προοπτική αύξησης της προσφοράς από το ιρανικό αργό, εάν η Τεχεράνη μπορέσει να εξασφαλίσει μια ανανεωμένη έκδοση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του 2015.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024