Στη Βουλή τα πρωτόκολλα προσχώρησης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Κατατέθηκαν προς κύρωση από το κοινοβούλιο.
Κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή, τα πρωτόκολλα στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ), για την προσχώρηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας.
Με τα σχετικά νομοσχέδια, κυρώνονται, και έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, τα πρωτόκολλα που υπογράφηκαν στις Βρυξέλλες, στις 5 Ιουλίου 2022, σχετικά με την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Φινλανδίας και του Βασιλείου της Σουηδίας στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού.
Σημειώνεται ότι από τις προτεινόμενες διατάξεις, αναμένεται εξοικονόμηση δαπάνης του κρατικού Προϋπολογισμού, καθόσον εκτιμάται από το αρμόδιο υπουργείο ότι θα μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής της Ελλάδας στις δαπάνες του προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ, μετά την προσχώρηση των δύο χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεντρικό ρόλο και αυξημένους πόρους για τις Περιφέρειες θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Χρυσή Αυγή: Καταπέλτης η εισαγγελέας – «Ναζιστικό κόμμα, γνήσιο τέκνο της ιδεολογίας αυτής»
- Πράσινο φως της FDA στην πρώτη οικιακή συσκευή κατά της κατάθλιψης – Πώς λειτουργεί
- Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια νέας κοινωνικής δομής
- Λαμία: Στα δικαστήρια η αγρότισσα που συνελήφθη για βίντεο στο Tik Tok – Τι ισχυρίζεται
- Ευρώπη: Το κέντρο δίνει τη θέση του στην ακροδεξιά

