Εχουν γραφτεί τα πάντα για το «πακέτο» που θα ανακοινώσει το ερχόμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός. Μέτρα, ελαφρύνσεις, σχέδια και εξαγγελίες που θα θελήσει να κάνει ο Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να περάσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα τον δύσκολο χειμώνα.

Τα σίγουρα μέτρα φαίνεται να είναι η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για όλο το χειμώνα, αυξημένο επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των ορίων, νέα επιταγή ακρίβειας, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ευρύ πρόγραμμα στέγασης για νέους. Αυτά είναι τα σίγουρα και άμεσα ενώ θα γίνει αναφορά στις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις αλλά και στη μείωση κατά 50% ή και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όμως, καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει και κρυμμένους άσους στο μανίκι του. Θα θελήσει δηλαδή να αιφνιδιάσει θετικά τους πολίτες, ανακοινώνοντας ένα μέτρο που θα έχει θετικό αντίκτυπο και θα σχετίζεται με την ενεργειακή κρίση. Για παράδειγμα μια μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, ένα μέτρο για την ελάφρυνση όσων έχουν ως πηγή ενέργειας το αέριο κ.λπ.

Όλα θα κριθούν τα επόμενα 24ωρα, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει καθαρή εικόνα για τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει. Θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα στοιχεία για την ανάπτυξη και για τον πληθωρισμό και θα γίνει πιο σαφές το αποτύπωμα της καλής τουριστικής χρονιάς στα έσοδα.

Ετσι, μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχει στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη ένα μικρό, αλλά ουσιαστικό κενό που θα καλυφθεί ανάλογα με τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Πηγή: ΟΤ