
Αποκάλυψη: Τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας
Τι αναφέρουν πληροφορίες της της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζουν οι Αρχές τις δύο επιθέσεις -με διαφορά λίγων ωρών- που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης της επίθεσης με όπλο (και δύο τραυματίες) στην πλατεία Βάθη ήταν τελικά ο άνδρας που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα.
Διαβάστε επίσης: Κατέσφαξε τα παιδιά του – Σκόπευε να αυτοκτονήσει και δεν ήθελε να τα αφήσει ορφανά
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
Τρεις ομάδες αποτελούμενες από 20 Κούρδους, με παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, είναι εμπλεκόμενοι σε σύστημα διακίνησης μεταναστών, κυρίως τουρκικής καταγωγής, από την Τουρκία προς την Ελλάδα και από εδώ σε χώρες του εξωτερικού.
«Πελάτες» του κυκλώματος αυτού ήταν συχνά και άλλοι αλλοδαποί οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν σε χώρες του εξωτερικού, με την ταρίφα να αγγίζει τις 4.000 ευρώ το «κεφάλι».
Οι ομάδες των Κούρδων φαίνεται να είχαν διαφωνίες μεταξύ τους, με τα περιστατικά επεισοδίων μεταξύ τους να είναι συχνά.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ
- Ο Μπενίτεθ σε ντοκιμαντέρ για το Champions League της Λίβερπουλ το 2005 (vid)
- Άνω Λιόσια: Επίθεση με πέτρες και ξύλα σε ομάδα ΔΙΑΣ που καταδίωκε ύποπτο ΙΧ – Δάγκωσαν αστυνομικό
- Δένδιας: Περιμένω τις εξηγήσεις του Ουκρανού ΥΠΑΜ για το drone που βρέθηκε στο Ιόνιο
- Νέο είδος ορυκτού ανακαλύφθηκε στο σημείο της πρώτης πυρηνικής δοκιμής
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός: MVP του Game 5 ο Μπρανκού Μπαντιό (pic)
- Τα Playoffs λένε τα πάντα για το πρότζεκτ του Μπενίτεθ
