Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιτούδης: «Έτοιμος να παίξει ο Παπαγιάννης, καλά νέα για Κώστα Αντετοκούνμπο»

Ιτούδης: «Έτοιμος να παίξει ο Παπαγιάννης, καλά νέα για Κώστα Αντετοκούνμπο»

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το μέτωπο των τραυματιών στην Εθνική μας ομάδας.

Η Εθνική Ελλάδος είναι έτοιμη να ξεκινήσει το ταξίδι της στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αντιμετωπίζει την Κροατία (2/9, 18.00) στην πρεμιέρα της στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μια μέρα πριν το ματς με τους Κροάτες ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στην κατάσταση των Κώστα Αντετοκούνμπο και Γιώργου Παπαγιάννη.

«Υπάρχει ενθουσιασμός, όπως σε όλες τις ομάδες. Είχαμε ως τώρα ένα ταξίδι με προετοιμασία και επίσημα ματς με πολλά εμπόδια, αλλά αυτό μας ένωσε και ξέρουμε πως έχουμε στο πλευρό μας όλους τους Έλληνες. Έχουμε δώσει στους εαυτούς μας την υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Δημήτρη Ιτούδη.

«Οι προσδοκίες είναι μέρος της δουλειάς. Εσείς βγάζετε τα φαβορί με βάση ό,τι βλέπετε. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση μέσα στην ομάδα. Είμαστε πιο πολύ πραγματιστές και βλέπουμε ως μέλλον μας την επόμενη προπόνηση ή το επόμενο ματς. Έχουμε πολλές ομάδες με ελπίδες που στηρίζονται σε γεγονότα. Εμείς εστιάζουμε στο πώς θα γίνουμε καλύτερα και πώς θα βάλουμε κομμάτια που μας έλειψαν στην προετοιμασία αξιοποιώντας αυτό το τουρνουά για να εξελιχθούμε ως ομάδα» πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τους τραυματίες

«Παρ’ όλο που θα ήταν προτιμότερο να μιλήσει ο γιατρός, έχουμε μιλήσει και θα σας μεταφέρω τι μου είπε. Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει. Έχει ήδη προπονηθεί με επαφή με την ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό ήταν εκτός, θα δούμε πώς αισθάνεται τη μέρα του αγώνα και θα αποφασίσουμε φτάνοντας στο γήπεδο. Χαίρομαι πολύ που είναι στην ομάδα και πάλι, εκεί που ανήκει. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, για εκείνον επίσης είναι τα νέα καλά. Ίσως πάρει λίγες περισσότερες μέρες. Ανταποκρίθηκε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε στη θεραπεία και θα δούμε πώς θα είναι στη συνέχεια» τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης.

«Ελπίζουμε να είναι συντομότερα από ό,τι λένε οι γιατροί, αλλά θα ακολουθήσουμε όσα μας πουν οι γιατροί. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τους παίκτες που είχαν τραυματισμούς. Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος να παίξει, για τον Κώστα Αντετοκούνμπο υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά θα δούμε μέρα με τη μέρα. Ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου είναι καλά. Έχουν κάνει όλοι τεράστια διαδρομή με θεραπείες. Ο Σλούκας έκανε 4ωρες και 5ωρες θεραπείες, το ίδιο και ο Παπαγιάννης» συμπλήρωσε.

Για τον όμιλο

«Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ότι Κροατία και Ιταλία είναι οι πιο δυνατοί μας αντίπαλοι. Είναι πολύ υπολογίσιμες και οι άλλες τρεις ομάδες και δεν ήρθαν εδώ να χάσουν. Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι, δυστυχώς είχαμε αυτά τα εμπόδια αλλά όποιες συνθήκες κι αν αντιμετωπίσαμε η ομάδα αντέδρασε και ήταν πολύ ανταγωνιστική. Πάλεψε και δεν ήταν νωθρή. Αυτή η ομάδα έφερε τόσο κόσμο δίπλα της, στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα. Όλοι καταλαβαίνουν πως δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός και όλοι αυτοί οι υψηλού επιπέδου επαγγελματίες το γνωρίζουν καλά» τόνισε ο coach Ιτούδης.

Για τη δωδεκάδα και… Antetokounbros

«Η ομάδα έχει ενθουσιασμό. Θα ήθελα να τους είχα όλους υγιείς και έτοιμους. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και τις στηρίζω. Νιώθω ότι η ομάδα απέδειξε σε παιχνίδια και προπονήσεις, ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες, πως είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να δώσει μεγάλες μάχες απέναντι σε άλλες σπουδαίες ομάδες» σημείωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ μιλώντας για την Κροατία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην πρεμιέρα της τόνισε: «Η Κροατία είναι σπουδαία ομάδα, με πολύ σπουδαίους παίκτες και σταφ. Έχουν μέγεθος, μπορούν να παίξουν με ψηλά και χαμηλά σχήματα. Έχουν ένα πάντρεμα από έμπειρους παίκτες αλλά και νέους. Διαθέτουν παίκτες από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα, με εμπειρία από απαιτητικές διοργανώσεις. Αναμένουμε ένα πολύ απαιτητικό ματς».

«Δεν έχει σημασία γι’ αυτούς, είναι οι ίδιοι που το αποδεικνύουν γιατί φέρονται σε όλους σαν αδέρφια και αυτό κάνουμε κι εμείς. Η χημεία δημιουργεί το κλίμα για να βελτιώνεσαι στη διάρκεια του τουρνουά και να πετυχαίνεις. Βλέπω μεγάλη δίψα σε όλους για να δώσουν πολλά στον αγώνα και ελπίζω να είναι αρκετό για μας οδηγήσει σε κάτι καλό. Γιατί αν δεν γίνουν τα λόγια αυτά πράξεις, δεν θα έρθει το αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο Δημήτρης Ιτούδης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμμετέχουν οι τρεις Αντετοκούνμπο.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024