Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επί Σύριζα, γίνονται για αντιπερισπασμό, στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Αλλά αλήθεια τι δουλειά είχε η ΕΥΠ τον Σεπτέμβριο του 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ να ακούει τον Σπύρο Σαγιά, ο οποίος χρημάτισε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ίδιος, ο κ. Σαγιάς, όταν τον ρώτησα μου απάντησε ότι «αυτό που συνέβη είναι θλιβερό» και μετά πρόσθεσε: «αλήθεια τότε η ΕΥΠ δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει καλύτερο και άκουγε εμένα;». Όταν τον ρώτησα γιατί να τον ακούει η ΕΥΠ, μου είπε πως είναι παλιά ιστορία και έχει σχέση με την επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στην Ζάκυνθο.

Δεν ήθελε να επεκταθεί. Απλώς σημειώνω ότι ο κ. Σαγιάς είχε παραιτηθεί από γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, διαφωνώντας με το δημοψήφισμα, ερχόμενος σε ρήξη με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ως δικηγόρος ο κ. Σαγιάς είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην σκευωρία Νοβάρτις. Για άγνωστο προς το παρών λόγο άκουγε τότε η ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υπουργό του, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος έχει διαχειριστεί πολλές και σοβαρές υποθέσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, μου είπε, πως θεωρεί το θέμα «πολύ σοβαρό» και ότι περιμένει να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο και η ανεπίσημη (γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις) των τότε κυβερνητικών στελεχών: «εμείς βρήκαμε την υπόθεση από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΠ επί εποχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και… τη συνεχίσαμε…» Τρελά πράγματα θα σκεφτείτε και είθε να διευκρινιστούν στην Επιτροπή Θεσμών καθώς και στην Εξεταστική Επιτροπή.

Πηγή: Βηματοδότης