Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Επείγουσα ανάγκη χορήγησης επιδόματος στέγης, για το ιατρικό προσωπικό» υποστηρίζει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

«Επείγουσα ανάγκη χορήγησης επιδόματος στέγης, για το ιατρικό προσωπικό» υποστηρίζει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, ζητάει από το Υπουργείο Υγείας την επείγουσα ανάγκη χορήγησης επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο στους ιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νησιώτικες περιοχές.

Την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων στέγασης και διευκόλυνσης διαβίωσης βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την εξασφάλιση στέγης στο μόνιμο ή έκτακτο προσωπικό δημοσίων φορέων στα νησιά του Ιονίου ζητά από την Κυβέρνηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συζητώντας το θέμα που εισήγαγε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης.

Ειδικά για το ιατρικό προσωπικό, όπως υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή, έχει επανειλημμένως τονίσει με έγγραφά της προς τους Υπουργούς Υγείας την επείγουσα ανάγκη χορήγησης επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο στους ιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

Παράλληλα, λόγω της οξύτητας του προβλήματος, η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τόνισε πως «οφείλουμε να συνεργαστούμε με τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, με όλους τους δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος που βιώνουν οι μη διαθέτοντες στέγη μετακινούμενων υπαλλήλων στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προτείνει:

  1. «Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αξιοποίηση κατάλληλων περιουσιακών στοιχείων μέσω ΣΔΙΤ (δημόσιας υπηρεσίας) για την εξασφάλιση των λειτουργικών αναγκών της αλλά και την διευκόλυνση στέγασης δημοσίων λειτουργών οι οποίοι μετακινούνται  για έκτακτες ανάγκες. Προς αυτήν την κατεύθυνση προετοιμάζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Π.Ε. Ζακύνθου για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου.
  1. Η συνεργασία με τα Δημόσια Νοσοκομεία και άλλους δημόσιους φορείς για την διευκόλυνση αξιοποίησης της περιουσίας που διαθέτουν με την ένταξη ειδικών έργων σε προγράμματα ΣΔΙΤ όπως και στα αναπτυξιακά εργαλεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
  2. Η συνεργασία με τους Δήμους για την αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτουν προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα απαιτείται η συμμετοχή των Δήμων στην ενίσχυση εντός του νομοθετικού πλαισίου της διαβίωσης του μετακινούμενου προσωπικού.
  3. Η παραχώρηση από το Υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, με ειδικούς ευνοϊκούς όρους, κατάλληλων χώρων για ανέγερση στέγης για τη διευκόλυνση της παραμονής προσωπικού στα νησιά μας.
  4. Ζητάμε από την Κυβέρνηση την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων στέγασης, σίτισης, αύξησης μισθών κλπ βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024