
Σουηδία: Η πρωθυπουργός δεσμεύεται για την παροχή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
«Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος θα ζητάμε περισσότερα όπλα», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα από τη δική του μεριά.
Η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε σήμερα ότι η Σουηδία θα παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 47 εκατομμυρίων ευρώ για να την βοηθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην ρωσική εισβολή.
Η Άντερσον δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ότι η κυβέρνησή της θα προσφέρει στην Ουκρανία ένα επιπλέον πακέτο οικονομικής βοήθειας – τόσο στρατιωτικής όσο και πολιτικής – ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ.
- Διαβάστε επίσης: Πώς ο Πούτιν μπορεί να βάλει «φωτιά» στην Ευρώπη – Τα φιλορωσικά «πιόνια» και ο ρόλος των Βαλκανίων
Από την πλευρά του ο Κουλέμπα κάλεσε την Σουηδία να προμηθεύσει τη χώρα του με όπλα, όπως οβιδοβόλα και οβίδες.
“Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος θα ζητάμε περισσότερα όπλα”, είπε ο Κουλέμπα στους δημοσιογράφους. “Κάθε ευρώ, κάθε σφαίρα, κάθε οβίδα μετράει”, είπε χαρακτηριστικά.
Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες
Η σουηδή πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αλλά είπε ότι θα είναι παρεμφερές με προηγούμενη βοήθεια, η οποία περιελάμβανε αντιαρματικά όπλα, προστατευτικό εξοπλισμό και εξοπλισμό για αποναρκοθέτηση.
“Θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο συνεχίζεται ο πόλεμος”, τόνισε η πρωθυπουργός.
Το πολιτικό σκέλος του πακέτου βοηθείας θα περιλαμβάνει αγορά ουκρανικών σιτηρών που θα διαμοιραστούν σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ουκρανικής οικονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
- Φλόριντα: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 31χρονης που κατασπάραξε αλιγάτορας – «Αυτό ήταν το τελευταίο που μου είπε»
- Κρήτη: Αγνοείται 74χρονη στο Ηράκλειο – Έρευνες για τον εντοπισμό της με drone και εκπαιδευμένο σκύλο
- ΕΛΑΣ: Η Πολιτεία ζητά από τους δικηγόρους να συμπράξουν στο «κυνήγι κεφαλών» – Θα καταργήσουμε την ΚΥΑ για το άσυλο





