Ρωσία: Στα σκαριά δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τομέων της Ουκρανίας
Ο Πούτιν έχει πει επανειλημμένα πως εάν ο πληθυσμός περιοχών της Ουκρανίας θέλει να ενταχθεί στη Ρωσία, το Κρεμλίνο θα ανταποκριθεί.
Η ρωσική κυβέρνηση μοιάζει να βάζει θεμέλια για την οργάνωση δημοψηφισμάτων με σκοπό την προσάρτηση κατεχόμενων τομέων της Ουκρανίας στη Ρωσία.
Ο Σεργκέι Κιριγιένκο, αξιωματούχος του Κρεμλίνου, ανέφερε χθες Κυριακή πως πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις ανατολικές ουκρανικές περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ —γνωστές μαζί ως Ντονμπάς— υποδεικνύουν πως το 91 ως 92% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της ένωσής τους με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
- Διαβάστε επίσης: Μετά από έξι μήνες πολέμου, ποιος είναι τελικά ο στόχος του Πούτιν;
Στις περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορίζια, που κυρίευσαν τα ρωσικά στρατεύματα μετά το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου, τα ποσοστά κυμαίνονται από 75 ως 77%, σύμφωνα με τον κ. Κιριγιένκο.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει επανειλημμένα πως εάν ο πληθυσμός περιοχών της Ουκρανίας θέλει να ενταχθεί στη Ρωσία, το Κρεμλίνο θα ανταποκριθεί.
Πάντως ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη τον πλήρη έλεγχο των τομέων που το Κρεμλίνο υπονοεί ότι έχει σκοπό να προσαρτήσει. Ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιχειρούν σε περιοχές της Ντανιέτσκ. Το Κίεβο εξάλλου έχει διαμηνύσει πως ετοιμάζεται να εξαπολύσει αντεπίθεση για να ανακτήσει τη Χερσώνα.
Η εγκυρότητα των στοιχείων που παρέθεσε ο κ. Κιριγιένκο αμφισβητείται. Πρόσφατα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Μεντούζα ανέφερε πως ο πληθυσμός των περιοχών στην προσάρτηση των οποίων υπονοεί πως θα προχωρήσει το Κρεμλίνο είναι μοιρασμένος, με το 30% να τάσσεται υπέρ, το 30% κατά και τους υπόλοιπους κατοίκους να μην εκφέρουν άποψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 16 τραυματίες
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442