Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράνια Σβίγκου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπόλογος και υπεύθυνος για τις υποκλοπές»

Ράνια Σβίγκου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπόλογος και υπεύθυνος για τις υποκλοπές»

«Ήταν μια ομιλία λάσπης και fake news, τα οποία διαψεύστηκαν, μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά», υποστηρίζει η Ράνια Σβίγκου για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Για ελληνικό Watergate, που έχει την υπογραφή και το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής», σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι «κάθε προσπάθεια συγκάλυψης θα πέσει στο κενό. Όλα θα έρθουν στο φως».

Αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, υποστηρίζει: «Όσο διαρκεί το καθεστώς Μητσοτάκη, όλοι και όλες είμαστε εν δυνάμει ύποπτοι και ύποπτες. Η  αντίδραση ενάντια σε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή αποτελεί  καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη, ανεξάρτητα από την πολιτική του ένταξη».

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση Marc: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Γενικεύοντας η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και όχι λύσεις παρασκηνίου, για να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση».

Και προσθέτει: «Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση,  με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να αποκαταστήσει τους θεσμούς και τη νομιμότητα».

Τέλος υπογραμμίζει ότι «η αντιμετώπιση της πολύπλευρης οικονομικής, ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας θα έχει κεντρικό ρόλο στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Ομιλία λάσπης και fake news»

Σε ερώτηση για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Βουλή υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Κρύφτηκε πίσω από κάποιους δήθεν λόγους ‘εθνικής ασφαλείας’, για να μην απαντήσει σχετικά με τους λόγους της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη».

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «ήταν μια ομιλία λάσπης και fake news, τα οποία διαψεύστηκαν, μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά, καθώς και μια αποτυχημένη προσπάθεια συμψηφισμού, στηριγμένη στη λογική τού ‘όλοι ίδιοι είναι’, ή του ‘αυτά συμβαίνουν και αλλού’».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, η γραμματέας του κόμματος τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο πολιτικό και κοινοβουλευτικό μέσο» καθώς, όπως λέει, «δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρονοτριβή και καμία προσπάθεια δήθεν συμψηφισμού».

«Ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια»

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη, για το ποιοι παρακολουθούνται από το καθεστώς Μητσοτάκη και για ποιους λόγους. Και θα την μάθει. Είναι απαραίτητο για τη δημοκρατία και για τη χώρα», σημειώνει η Ράνια Σβίγκου.

Και προσθέτει: «Προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί το άρθρο 87 του ν. 4790/21, με το οποίο απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της διενέργειας άρσης απορρήτου από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας. Επιπροσθέτως, πέρα από την εξεταστική επιτροπή που θα συστηθεί από την παρούσα βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη δεσμευθεί και για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή, η οποία θα διαθέτει προοδευτική πλειοψηφία, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη και για να αποκατασταθεί η λειτουργία και το κύρος των δημοκρατικών θεσμών».

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τα σενάρια αντικατάστασης του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν «Έλληνα Ντράγκι», η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία και  ο τόπος είναι η  προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και όχι λύσεις παρασκηνίου, για να μην εκφραστεί η λαϊκή βούληση».

Όπως αναφέρει: «Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση,  με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που να βασίζεται σε μια στέρεα προγραμματική συμφωνία, μπορεί να αποκαταστήσει τους θεσμούς και τη νομιμότητα, και να πάρει μια σειρά από επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, ελάφρυνσης των νοικοκυριών και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024