Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι «εξορκιστές» -«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω»

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι «εξορκιστές» -«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω»

Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 38χρονος Χαράλαμπος Τσακωνιδης, αυτοαποκαλούμενος ιερέας και επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών», και ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, που συνελήφθησαν χθες ο μεν πρώτος ως υπεύθυνος και ο δεύτερος ως προσωρινά υπεύθυνος του χώρου όπου χθες τελέστηκε άλλη μια τελετή εξορκισμού.

Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω

Όπως μεταδίδει το voria.gr, ο επικεφαλής της αίρεσης προσερχόμενος στα δικαστήρια δήλωσε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ευχαρίστησε όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη, όπως είπε, και δήλωσε χαρούμενος που συνελήφθη στο όνομα του Ιησού Χριστού.

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο άτομα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο κτίριο που πριν χρόνια λειτουργούσε το κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα» ως μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Πανηγυρίζει ο… εξορκιστής της Θεσσαλονίκης: «Χαίρομαι που με αξίωσε ο Θεός να συλληφθώ»

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς  ως προσωρινά υπεύθυνος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η αίρεση στην οποία ανήκει ο 38χρονος εξέδωσε και ανακοίνωση μετά τη σύλληψή του, στην οποία ο επικεφαλής της αίρεσης σημειώνει πως «χαίρομαι και πανηγυρίζω που με αξίωσε ο Θεός να συλληφθώ και να οδηγηθώ στα κρατητήρια της Αστυνομίας για χάρη του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024