
Σαμοθράκη: Τουρίστες… κατασκήνωσαν σε ναό – Δείτε φωτογραφίες
Για βεβήλωση του θρησκευτικού χώρου μίλα η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Περιστατικό που καταδεικνύει έλλειψη σεβασμού καταγράφηκε στη Σαμοθράκη όπου στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στα Θέρμα «κατασκήνωσαν» τουρίστες.
Χωρίς να αντιλαμβάνονται τη σημασία του χώρου, άπλωσαν στο πάτωμα τα πράγματά τους χρησιμοποιώντας τον ναό ως κατάλυμα.
Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει τη λύπη της. Κάνει, δε, λόγο για κατάπτωση που δημιουργεί στη Σαμοθράκη «ο ιδιότυπος αυτός τουρισμός ο οποίος εκτός από τις ιδιοκτησίες και την δημόσια αιδώ δεν σέβεται πλέον ούτε τα ιερά και όσια της τοπικής παραδόσεως των κατοίκων».
Από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε στην επίσημη σελίδα της η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως αναφέρει ότι πρόκειται για βεβήλωση του ναού και ότι τέτοιου είδους καταλήψεις αποτελούν «δείγμα μιας κατάστασης που χρονίζει και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο».
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Λαιμαργία ή κάτι άλλο; Γιατί θέλουμε κάτι ακόμη έστω κι αν έχουμε χορτάσει
- Ουναΐ: «Είμαι υπερήφανος, κάναμε χαρούμενο τον κόσμο»
- Ο μύθος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας: Πώς οι εταιρικοί κολοσσοί έγιναν τράπεζες εις βάρος των εργαζομένων
- Ο Μπόνο χάρισε αμάξι στην Πενέλοπε Κρουζ, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα
- Μεγάλη αλήθεια: Με τους γονείς μας εκνευριζόμαστε πολύ εύκολα




