Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
House of The Dragon: Τι γνωρίζουμε για το prequel του Game of Thrones που σύντομα θα κάνει πρεμιέρα

House of The Dragon: Τι γνωρίζουμε για το prequel του Game of Thrones που σύντομα θα κάνει πρεμιέρα

Στις 22 Αυγούστου οι δράκοι θα επιστρέψουν – επιτέλους – στις οθόνες μας

Οι hardcore fans το γνωρίζουν καλά, σιγά-σιγά το μαθαίνουν και οι υπόλοιποι. Ο George R.R. Martin μπορεί να μην έχει ολοκληρώσει ακόμη τα βιβλία της σειράς «A Song of Ice and Fire» (αυτό που ξέρουμε ως Game of Thrones), όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθεται. Αντ’ αυτού, έχει εκδώσει πλούσιο υλικό για το παρελθόν του Westeros, παρακολουθώντας τους προγόνους των γνωστών μας ηρώων να επιδίδονται στα δικά τους παιχνίδια των θρόνων.

Μια τέτοια ιστορία είναι και το «Blood & Fire», το συναρπαστικό βιβλίο για τους Targaryen όταν ακόμη βρίσκονταν στο απόγειο της ισχύος τους, 200 χρόνια πριν τα γεγονότα που έχουμε παρακολουθήσει – και για την αρχή του τέλους της παντοδυναμίας τους. Και σε αυτό ακριβώς το μυθιστόρημα στηρίζεται η νέα συναρπαστική σειρά της HBO που θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV στις 22 Αυγούστου, λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα στην Αμερική.

Έχοντας πάρει την έγκριση του ίδιου του Martin, που το επαίνεσε χρησιμοποιώντας πολλά υποσχόμενες διατυπώσεις, το House of The Dragon αναμένεται να μας θυμίσει σε πολλά τις χρυσές εποχές του Game of Thrones. Όμως είναι ήδη σαφές ότι εξίσου σημαντικές θα είναι και οι διαφορές του, γεγονός που μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο.

Ζητήματα φύλου

Λιγότερο γυμνό, περισσότερη δύναμη. Κάπως έτσι μοιάζει η στρατηγική του House of the Dragon για τις γυναίκες, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τη Rhaenys, την πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Viserys, την οποία παρακολουθούμε να διεκδικεί τον θρόνο σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν ανήκουστο για τις πριγκίπισσες του Westeros.

Η σύζυγος του πατέρα της – περίπου στην ίδια ηλικία με εκείνη –, ένας αινιγματικός χαρακτήρας με εμφανή την ικανότητα να ελίσσεται, μοιάζει να ανήκει στους πιο ισχυρούς πολιτικούς της αντιπάλους.

Ένα πιο συμπεριληπτικό Westeros

Είναι βέβαιο πως θα ξενίσει μέρος του κοινού, στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά παράξενο που στην original σειρά GoT, σε ένα σύμπαν όπου υπήρχε μαγεία, δεν είδαμε ούτε μια αριστοκρατική οικογένεια του Westeros με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

O οίκος των Velaryon, με καταγωγή από τη Valyria, ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό, με το μαύρο δέρμα και τα κατάξανθα μαλλιά των απογόνων του, χτενισμένα σε τζίβες. Οι πάμπλουτοι θαλασσοπόροι, με περιουσία που ξεπερνά εκείνη των Lannisters και τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, σίγουρα έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στους ταραχώδεις καιρούς που θα παρακολουθήσουμε.

Επικίνδυνος χορός

Αν όλα τα παραπάνω δεν σου είχαν δώσει το σήμα, βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο της ιστορίας του Westeros. Οι Targaryens ακόμη έχουν τους δράκους τους. Και πρόκειται να εμπλακούν στον πιο αιματηρό εμφύλιο που πραγματοποιήθηκε ποτέ στα επτά βασίλεια.

Δεν είναι ο μόνος οίκος που θα παλέψει στον περίφημο «Χορό των Δράκων». Και δεν αποκλείεται οι ισορροπίες μεταξύ των ισχυρών οικογενειών του Westeros να είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με την περίοδο που γνωρίζουμε.

Με την ευχή του R.R. Martin

Ο συγγραφέας των επικών βιβλίων έχει ήδη δει εννέα από τα δέκα επεισόδια του πρώτου κύκλου (στην Ελλάδα θα προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα τους στις ΗΠΑ). Και αυτό που έχει σημασία, δεν είναι μόνο η θετική του άποψη για τη σειρά, αλλά και ο τρόπος που την αιτιολόγησε.

Σύμφωνα με τον Martin, λοιπόν, παρόλο που οι εντυπωσιακές μάχες, οι δράκοι και οι φωτιές δεν θα μας λείψουν – αυτό θα έλειπε, άλλωστε – δυνατό σημείο του House of the Dragon είναι η ίντριγκα, οι ανθρώπινες σχέσεις και αντιπαλότητες, τα ηθικά διλήμματα και όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν το GoT να γράψει τηλεοπτική ιστορία.

Μπορείς να το πάρεις… δώρο

Δεν είσαι συνδρομητής Vodafone TV; No worries – ειδικά αν ταυτόχρονα θέλεις να αποκτήσεις και ταχύτατο Internet. Τι θέλουμε να πούμε; Με κάθε νέα σύνδεση στα προγράμματα Fiber 100 & 200, δώρο η υπηρεσία Vodafone TV, με δυνατότητα πρόσβασης στο Disney+ και την HBO σε ένα μέρος, για να απολαμβάνεις το πιο συναρπαστικό περιεχόμενο για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου σου.

Πέρα από το House of the Dragon και το υπόλοιπο αποκλειστικό περιεχόμενο HBO, θα έχεις στη διάθεσή σου και το πρωτότυπο περιεχόμενο των μεγαλύτερων studio της Disney παγκοσμίως, αλλά και περισσότερες από 10.000 ώρες on demand περιεχομένου που ανανεώνονται κάθε μήνα, μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά, πάνω από 45 δημοφιλή διεθνή κανάλια με ιστορικά λατρεμένες και νέες εκπομπές και τον καλύτερο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων και καναλιών για να απολαμβάνεις το περιεχόμενο που θέλεις, όταν και όπως το θέλεις.

Ανακάλυψε τα νέα πακέτα Vodafone TV.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024