Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεντέλη: Οδοιπορικό του MEGA στις πυρόπληκτες περιοχές

Πεντέλη: Οδοιπορικό του MEGA στις πυρόπληκτες περιοχές

Οι κάτοικοι της Πεντέλης προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Στις 19 Ιουλίου ξεσπά η μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη και η πύρινη λαίλαπα κάνει το έργο της πυροσβεστικής ιδιαίτερα δύσκολο.  Σπίτια κάηκαν και αρκετές κατοικίες υπέστησαν μικρές, αλλά και μεγάλες ζημιές. Το MEGA βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές και μίλησε με τους κατοίκους.

Εντωμεταξύ από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες της Πεντέλης που θα λάβουν οικονομική ενίσχυση έως 14 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τη σοβαρότητα των ζημιών. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Προσπαθούν να ορθοποδήσουν

Η Λίλα έζησε τον εφιάλτη εκείνο το βράδυ. Η φωτιά έφτασε μέχρι την αυλή του σπιτιού της και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον κήπο. Έχει κάνει ήδη αίτηση για να λάβει χρηματική ενίσχυση για την αποκατάσταση του εξωτερικού χώρου.

«Έχουμε δηλώσει στην πλατφόρμα, έχουμε υποστεί ζημιές πίσω στο κτήμα. Έχουν καεί όλα μας τα δέντρα και παραλίγο να καούμε κι εμείς, το σπίτι μας», δήλωσε.

Το απέραντο πράσινο της Πεντέλης αντικαταστάθηκε πλέον με καμένες εκτάσεις και όπως λέει ελπίζει σύντομα ότι θα γίνει αναδάσωση. «Δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθουν όλα αυτά, σίγουρα χρειάζεται οπωσδήποτε αναδάσωση», συμπλήρωσε.

Μετά τις φωτιές, οι πλημμύρες

Κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι μετά τον πύρινο εφιάλτη μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι και με πλημμύρες. «Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε και ένα τοιχίο κάπως, περιμένουμε και από τον Δήμο να κάνει κάποια αντιπλημμυρικά έργα. Σίγουρα μετά τις φωτιές όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτούν», ανέφερε πυρόπληκτος στο MEGA.

Το σοκ από εκείνο το βράδυ είναι ακόμα μεγάλο από τις δραματικές στιγμές που έζησαν, όμως θέλουν να ξαναδούν τη φύση δίπλα στα σπίτια τους.

«Θα φτιάξουμε τα δέντρα μας, τις ελιές μας. Μας αρέσει η φύση, θέλουμε να έχουμε κήπους και θα τα ξαναφτιάξουμε όπως ήταν πριν. Θα κάνουμε ότι μπορούμε», συμπλήρωσε.

«Από ότι βλέπετε η κατάσταση ακόμα είναι άσχημη. Κάθε μέρα που σηκωνόμαστε βλέπουμε αυτό το τοπίο. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλο το σοκ που είχαμε πάθει εκείνες τις μέρες», αναφέρουν.

Ελπίζουν και θέλουν να αναπνεύσουν ξανά οξυγόνο και να δουν την Πεντέλη πράσινη.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024